Blogglisten

tirsdag 23. november 2010

Søte røde kyss

Helgen virvlet av sted i et forrykkende tempo. Hvor ble den av? Med et ennå ikke helt ferdig oppussingsprosjekt og en lang handleliste forsvinner fridagene fortere enn godt er.

Vinterstøvler, slalomdress, lamper til kontorrommet, stekespade, vin og mat. Cherrox i størrelse 38 og ny lue til junior. Og hvor finner man hyller i plexiglass til tinnsoldatsamlingen?


Og så Harry Potter da! Med guttegjeng på kino i skrekkblandet fryd. Det suste i
sopelimer og flygende motorsykler. Kroppslås og skumle våder. Forbannelser, trollmenn, husnisser, hekser og slanger. Korrupte politikere. Malacruxer og dødsetere. Og så Voldermort, ondskapen selv!

Vel hjemme var det trollmannsmiddag. Og desperantenes dødskyss ble byttet ut med et søtt pikekyss. Med sommerens jordbær fra fryseren og fortryllende god marengs av den helt riktige seige sorten var dagen magisk.

ET KYSS FOR SJELEN

Sorbet og saus av:
500 g jordbær
fra fryseren
1 dl vann
1 dl sukker
1 egghvite
Liten tvist sitronsprut

Marengs:
2 egghviter
som du veier
og tilsetter dobbelt så mye sukker
60 g sjokolade etter smak,
her er brukt 70 % kakao

Marengs:
Bland sukker og eggehviter i en bolle, og sett over vannbad. Pisk stivt med en håndmikser mens det varmes opp. Det bør bli skikkelig varmt. Ta bollen av vannbad og fortsett å piske til blandingen blir kald. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn i marengsen litt av gangen. Ikke rør for mye, du skal få en marmorert effekt.

Sett marengsen med skje på en bakapapirkledd plate. Stek på 140 grader i 30-40 minutter. De er perfekte når du akkurat kan løfte dem platen uten at de går i stykker. Så pass på, ikke stek for lenge.

Sorbet:
Kok opp sukkerlake av vann og sukker. Avkjøl. Ta av noen jordær før du mikser jordbær og sukkerlake med en stavmikser. Smak til med litt sitronsprut. Ta av litt til saus. Halvpisk en eggehvite, den skal ikke bli stivpisket, og vend lett inn i jordbærblandingen. Del jordbærene i biter og rør inn i sorbetrøren. Ha noen i sausen og.

Lag sorbet i sorbetmaskin eller still blandingen i fryseren. Bruker du fryserern må du ta ut sorbeten og røre fra tid til annen.

Server sorbet med litt saus over, og et seigt og søtt kyss til!

2 kommentarer:

Hanne sa...

Nam - ser superfristende ut. Noteres!

Gry sa...

Mmm, dette så farlig godt ut! : )

Blog Widget by LinkWithin