Blogglisten

mandag 17. november 2008

Hjertelig takk......
Det er veldig koselig med alle hyggelige kommentarer og hilsener. Som relativt ny i bloggerverden er det ikke fritt for at man lurer på om noen faktisk leser det man skriver. Om noen finner frem til bloggen. Og jeg er virkelig overrasket. Så mye positiv respons og fine kommentarer.
Stor var gleden da det kom en hyggelig hilsen fra Fire hjerter. En koselig award. Jeg ble rent varm om hjertet, og ilte inspirert til bakegjerningen. Jeg ville så gjerne si hjertelig takk!

Og det gjør jeg med vaniljehjerte med tørkede blåbær. Disse småkakene som ikke riktig er julekaker passer godt i en veldig tidlig førjulstid. Hos oss har de blitt en adventstradisjon og forsmak på julen. Og i dag skapte de stor glede hos B. da han kom hjem fra SFO.

VANILJEHJERTER
Ca 30 stykker

125 g smør kaldt smør
250 g mel
125 g melis
½ ts hjortetakksalt
1 vaniljestang
1 egg
50-100 g tørkede blåbær

Smuldre smør og mel. Tilsett melis og hjortetakksalt. Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Bland inn. Rør inn egget. Bland inn de tørkede blåbærerne og pakk deigen i plastfolie. La hvile i kjøleskap en times tid. Da blir den enklere å kjevle ut. Del deigen i passe emner og kjevle tynt på et melet bakebord. Trykk ut hjerter eller fasonger og figurer etter ønske. Stek på 180 grader i ca 8 minutter. La avkjøle noe på stekeplaten før du løfter kakene over på rist.
PS, jeg skal nok sende den videre, DS

23 kommentarer:

Kari sa...

Hei! Jeg følger med på bloggen din og gleder meg over alle de flotte oppskriftene du kommer med. Muligens et litt pinlig spørsmål, men i denne oppskriften står det tørkete blåbær... Tørker man da blåbærene i stekeovnen, kjøper man de ferdige tørkete eller hva gjør man egentlig? Hilsen fra Kari

AG sa...

Hei:)
Tusen takk for hygglig kommentar på bloggen min! Herlig blogg du har! Her må jeg ta en nærmere titt:)
Ønsker deg en fin uke!

pepperkverna sa...

Hei Kari, takk for hyggelig hilsen.
Det finnes ferdig tørkede blåbær å få kjøpt. Du finner de ihvertfall i butikker som Meny, Ica, Centra osv. Er ofte plassert i nærheten av frukt/grønsakdisken. Greit å vite at tørkede blåbær er sunt som fy, fulle av antioksidanter. Har aldri forsøkt å tørke selv, kunne vært moro å prøve. Må jo være i stekeovn på lav varme over lang tid. Kanskje neste høst.

Til New england dream, Takk for hlsen og god uke til deg og.

Hege

M.E.V. foto sa...

Hei! Disse må jeg prøve...jeg er så glad i vanilje;) Gratulerer med award:)

Design-Shimmer sa...

Hei....tusentak for hyggelig kommentar på min blogg. Herlige oppskrifter du samler her inne.
Ha en fin kveld

Photo-Me-Life sa...

Så artig du fant frem til meg. Du hadde en fin blogg du også. Ser du kan by på mange herlige matretter..er glad i god mat selv. Eneste kjipe her i huset er at jeg er alene og de rettene jeg lager her er barnevennlige, Caroline er sær på mat. Så skal jeg lage noe utenom det vanlige blir det bare til meg selv, å det er kjedelig. Men jeg elsker lage istand god mat....

La meg til som følger på bloggen din:)

Anonym sa...

Å så lekkert! Skulle ønske jeg var så flink til å bake.. :)
Synes du har en veldig koselig blogg, fare for at jeg titter innom flere ganger.. ;)

(Takk for kommentar på siden min, forresten..)

irina sa...

Så flink du er til å lage mat..inponert jeg. Jeg elsker nemelig også å være på kjøkkenet !!

I går stod jeg å bakte diverse kaker ol...
Jeg har lest meg bakover i bloggen din og mamnge av oppskriftene dine skal jeg jammen prøve :)

MVH Irina

Miamor sa...

Hei du!! Koslig at du fant meg...Hjertene så skikkelig fristende ut!! Må det være tørka blåbær? eller duger andre??

Tenker minstemann hos oss hadde digga disse når han kom fra skole eller sfo!! ;) fra Marit

moa sa...

hei -
1000 takk for hyggelig hilsen fra deg, sånt varmer:0)
..så morsomt at du også er litt "frankofil"...har du vært noen steder i frankrike?
..de vaniljehjertene dine så bare helt nydelig ut!!
klem fra moa

pepperkverna sa...

Tusen takk til dere alle for hyggelige kommentarer.

Miamor, du kan gjerne bruke andre tørkede bær, f.eks tranebær. Kanskje det blir ok med litt hakkede svisker? Men det bør nok være tørkede bær, har du ferske eller fryste er det nok bedre med vanilje/blåbær muffins. Du trenger jo strengt tatt ikke bruke bær, vanilje er jo god smaktilsetning i seg selv. Da ville jeg nok tatt frø fra to stenger. Men nissen liker nå blåbær best da......

Til Moa,
Jeg er veldig glad i Frankrike. Bodde en periode i Brussel og da var ikke veien dit så lang. Det ga oss anledning til å reise mye rundt i Frankrikes forskjellige regioner. Siden 1995 har vi hatt et lite hus i Provence. Var vel nærmest en steinrøys som vi sakte, akk så sakte har satt i beboelig stand. I en hyggelig liten landsby i Luberon området. VI har jobbet free-lance i noen år, og har dermed hatt anledning til å være der ganke mye. B.på 8 har tiil tider nestesn vokst opp der. Han elsker stedet. Sjekk ut hjemmeside www.ordsmia.no så ser du hvor vi "hører" hjemme.

Hva med deg, har du vært mye i Frankrike?

Hege

Anonym sa...

Hei, hyggelig at du stakk innom meg. Ble nyskjerrig og måtte se på din blogg. Du lager myer herlig mat ser det ut som. Ikke umulig at jeg prøver meg på noe av det. MMMMM. :-)

Torilpia sa...

... jeg skal bake i morgen .. kanskje jeg skal prøve disse også .. så jo ikke så veldig vanskelig ut .. man kan man bruke fryste blåbær i steden for tørkede?

Ha en flott tirsdagskveld!!

pepperkverna sa...

Hei Torilpia,
de er enkle å lage. Vet ikke helt om jeg ville brukt fryste bær, kan fort bli klæsjete tror jeg. Og antagelig ikke så holdbare. Hege

Fire Hjerter sa...

Det var en spennende oppskrift. Tror jeg må prøve den til helgen dersom jeg får tak i tørkede blåbær.
Jeg bodde i Grenoble ett år. Det begynner å bli nesten 15 år siden nå men det er ett år jeg har mange flotte minner fra.
Har også feriert endel i Frankrike. Sist i Mandelieu la Napoule som ikke ligger så langt fra Cannes. Hadde mange fine dagsturer rundt i området der. Anbefaler deg bla. en tur til Gourdon om du ikke allerede har vært der.

Kort og Søm sa...

Hei, de hjerte kjeksene så veldig gode ut! :o)

Hilsen Kort&Søm

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei på deg,
nå var det lenge siden sist jeg var innom...
Og her var bare så mye fristende å lese om og se på,mmm :o)
Kjerstiklem

Malla sa...

Så fint med ny oppskrift. Har tatt meg den frihet å kopiere en del av oppskriftene dine. Har store planer om å teste dem ut også, men nå er vi inne i en oppussingsfase så det må vente noen dager til.

Kjempefin blogg du har!

Daisys home sa...

Så morro og oppdage en sånn super blogg med alle disse oppskrifter.Ja det likte jeg,og tusen takk for hyggelig kommentar på siden min.Har en KOSELIG AWARD,som du kan hente inne hos meg.Ha en fortsatt fin kveld!

Solveig sa...

Wow!
Her er det virkelig noen som kan å lage mat og baking skjønner jeg:)
Er helt fasinert!

Ønsker deg en super onsdag!

Camilla sa...

Har oppdaget bloggen din jeg også...Og det med veldig stor glede. Trenger jo nesten ikke å ønske meg kokebøker lenger;) Har t.o.m laget en liten anbefaling på min egen blogg. Jeg har masse skogsopp i fryseren... Lar meg nok inspirere av cappuchino-oppskriften din!

Hanne sa...

Her var det mye godt å se og mye godt å lese :-)
Jeg er nok flinkere med synålen enn med eltekroken og kjøkkenmaskinene, men kombinasjonene her hos deg gjør at jeg får lyst til å henge med en sving.

the black cat sa...

Åh! Det så helt himmelsk ut! Jeg tror jeg må prøve meg på sånne vaniljehjerter selv!

Blog Widget by LinkWithin