Blogglisten

onsdag 24. november 2010

"LOS BANDIDOS"- The challenge, part one

Junior på 10 har begynt i ”Etter skoletid” klubb. Ikke mer SFO, ikke mer organiserte forhold. Nå er de store, kan komme og gå som de vil. Bordtennis, X-box og fotballspill. Og mat med smaker.

Taco, wraps og tex-mex er den store slageren for øyeblikket. Akkurat som for en stor andel av det norske folk. For i det Norske Hus serveres taco på fredagskvelden. Som fredagsspise numero uno står den helt øverst på listen av helgens matkos.


Mange av oss som har en over gjennomsnittet interesse for mat og gode smaker leser innholdsfortegnelse på matvarer både en og to ganger. Og leser du på tacopakken ser du mangedobbelt som en sliten sjel på vei hjem fra julebord langt uti de små timer……, E-er i lange baner. Derfor har en rekke matbloggere tatt utfordringen fra ”5 om dagen” om å lage tex-mex mat med sunt tilsnitt.

Og hvordan det ble finner du på flere matblogger i løpet av uken. Sjekk ut her, her,her eller her.Følg med, følg med!

På Pepperkverna lager vi vår egen wraps. Med en blanding av mais- og hvetemel får du flotte wraps som er enkle å lage. Har du ikke maismel funker det greit med hvetemel. Gjett om gatas ”Los Bandidos” synes det er kjempegøy å lage egen wrap. Blande, kjevle og steke. Og fylle med godsaker. Det hakkes tomater, det kuttes grønnsaker og rives salat. Skivede sorte oliven, mais, små terninger av squash. Rød paprika og grønn paprika. Guacamole med sterk saus og hjemmehakka salsa.

Mor steker karbonadedeig med løk, hvitløk, chili og urter. Og gutta på 10 har mexicansk fest med fres, sombrero og salsa. Kanskje de til og med inviterer noen av jentene!

Herved sendes utfordringen om ny vri på tacomaten videre til det norske folk………….

HVER MANN SIN WRAP
350 g hvetemel
150 g maismel
125 g kokosfett
2 ½ - 3 dl vann på 45-50 grader
2 ts fingersalt

Bland mais- og hvetemel. Smuldre inn kokosfettet. Løs saltet opp i varmt vann. Bind sammen deigen med vannet, arbeid den en to-tre minutters tid på bakebordet til du får en fin og smidig deig.. Ellers kan du med fordel bruke kjøkkenmaskin hvis du har. La den gå noen minutter. Dekk deigen med kjøkkenhåndkle og la hvile en times tid. Arbeid den igjennom en gang underveis. Hviletiden er ikke strengt tatt nødvendig, men deigen blir enklere å jobbe med.

Del deigen i mindre biter og kjevle wrapen tynn. Stek i tørr jernpanne på høy varme. Ca 30 sekunder på hver side, den bør få gyldne ”flekker” på hver side. Stek opp ønsket mengde og hold varm i folie og evt. stekeovn på lav varme til de skal brukes. Lager du de ferdig på forhånd kan de dekkes med folie og varmes opp i stekeovn ved bruk. Fyll opp med alt hva hjertet begjærer av friske grønnsaker, kjøtt og ost og salsa.

Får du deig igjen, pakk den i folie og legg den i kjøleskapet til i morgen. Ta den ut en stund før du skal kjevle den.


Og topp med GUACAMOLE:

2 spiseklare avocadoer
1-2 ss presset limejuice
Kjøtt av en stor tomat
Finhakket rød løk etter smak
Finhakket grønn chili etter smak

(husk den blir sterkere hvis den står og trekker)
Et par ss hakket frisk koriander om du ønsker

Salt og pepper

Mos avocadokjøttet og bland inn resten av ingrediensene. Dekk med folie og sett kaldt en times tid. Dersom du setter avocadosteinen i blandingen holder den seg fin og grønn i fargen.

Sett fram alt tilbehør i boller og la hver Bandidos fikse sin helt spesielle miks!

5 kommentarer:

Terje sa...

Du glemte salt i guacamolen :)

Therese sa...

Imponerende, egenlagede wraps!!!
Med taco gjennomsnitlig 4 ganger i måneden, hadde det vært kjempe gøy å prøve! :o)

pepperkverna sa...

Hei Terje,Uffda, ja det her du da helt rett i! Takk for rettelse.....

Therese, sett i gang, det e faktisk ingen kunst!

Hege

sylvia sa...

mmm så deilig
klem fra sylvia

pepperkverna sa...

TAkk for det Sylvia!
Hege

Blog Widget by LinkWithin