Blogglisten

torsdag 25. november 2010

"FIESTA"- The challenge, part two

Tex-mex festen fortsetter hele helgen! Nå er det duket for fredagsparty med latinamerikanske smaker. Av wrap-deigen som ble til overs etter gårsdagens tacofest blir det kjempegode taquitos.Taquitos er friterte maistortillaer, med smaksterkt fyll. Vi velger chili, koriander og kylling. Servert på en seng av sprø salat og toppet med masse godsaker setter denne retten smaksløkene i feststemning. Og så passer det godt med en flaske kaldt meksikansk øl til! Og kanskje en tequilla for de med hår på brøstet!


Så be inn til fiesta med tex-mex mat og godt drikke. Og som aperitif er margarita et godt valg. Eller hvorfor ikke prøve en av mine favoritter fra de kanter av verden, en cubansk mojhito.I hvert glass har du 1-2 ss presset lime røres med 1 ss rårørsukker, noen blad frisk mynte som støtes forsiktig med morter, en liten skvett hvit rom (du vil ikke ha den for sterk, maten skal nytes til fulle), topp med kullsyreholdig vann og fyll opp med is.


En super start på fredagens vennefiesta.


Og vil du virkelig ta festen helt ut, finner du mer tex-mex hos Trine, Ina, Ina eller Margit.Sjelden har restemat falt så i smak. Vi kjevler, fyller, ruller og friterer. Og topper det hele med salat, oliven, tomat og selvfølgelig en klatt med guacamole.


TAQUITOS FOR KJENNERE


Nystekte wraps
Strimlet kyllingkjøtt,
du kan gjerne bruke ferdig kokt/stekt
Finstrimlet vårløk
Hakket, rød chili
Hakket fersk hvitløk
Frisk koriander om du vil

Revet Cheddar eller annen ost
Skivede oliven
Cherrytomater i grove biter
Blandet grønn salat
Lime

Guacemole
Rømme

Surr hvitløk, chili og vårløk lett i olje, bland inn kyllingkjøttet. La surre til kyllingstrimlene er gjennomstekt- Legg fyll på hver wrap, rull hardt sammen og stek i rikelig med olje til sprø og gylden. Server på en seng av salat, dryss med tomat, oliven og ha over revet ost. Limebåter serveres som tilbehør sammen med guacamole og rømme.

3 kommentarer:

Magne D. Antonsen sa...

Hei Hege, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt oppskriften din inn på Lesernes VG tex-mex helgespesial. God helg!

swimzy sa...

Åhh, dette ser nydelig ut :D

Anonym sa...

Bra at flere også lager sin egen taco! Jo flere kokker, destod lystigere lag som det heter :)

Her er min glutenfrie variant med raske og enkle maistortillas, eller egne tacoskjell:

http://skaperen.wordpress.com/slutt-a-klag-lag-din-egen-taco/

Blog Widget by LinkWithin