Blogglisten

søndag 9. november 2008

Fredagspasta
Fredag er typisk pastadag. Når pc-en slukkes fredag ettermiddag, er det fri. Da skal vi hjem å nyte helgen. Spise god mat, drikke god vin, dra på en fin utflukt sammen med venner, se en god film, lese, eller bare slappe av og nyte livet.

Før var fredag ofte pastadag hos oss. Rask og lettvint mat, med mye smak. Og perfekt følge til vin. Etterthvert har kostholdet her i huset fått mindre gluten innhold. Og fredagspastaen har måttet vike for retter uten gluten.

Men en gang i blant bare må vi ha pasta……PARMA I GRØNT
4 personer

12 skiver parmaskinke
10 sherrytomater eller små klasetomater
300 g smør
Hvitløk, 2-3 fedd
½ potte basilikum
1 bunt persille
Rød chili
Sitron
Parmesanost

500 g fersk tagliatelle


Tomatene kan du gjøre ferdig dagen før, og bare lune så vidt før servering. Del tomatene i to og plasser de i ildfast fat, dryss over salt og pepper, bittelitt sukker og ha over litt olivenolje. Og evt. en kvist frisk rosmarin eller timian, hvis du har. Bak i ovn på 90-100 grader 2-3 timer.

Kjør smør, urter, hvitløk og en bit av chilien i hurtigmikser til smidig blanding. Smak til hvor sterk du vil ha den. Ha i litt sitronsaft, og evt salt og hvit pepper.
Kok pasta og sil av. Ha pasta tilbake i kjelen og rør inn urtesmøret. Server med parmaskinke og tomater. Høvle over fersk parmesan. Husk pepperkverna

4 kommentarer:

Cameliadamen sa...

Takk førr hyggelig kommentar på bloggen min, har bare en ting å si om din blogg yum yum, æ e imponert, her bli æ nok å hente matinspirasjon, it looks like a million doller.

Aud Jorunn sa...

Tusen takk for at du kikket innom bloggen min. Trivelig med nye bloggbekjentskap. Og du har en blogg etter mitt hjerte, elsker å lese oppskrifter så dette var midt i blinken for meg. Håper at det er i orden at jeg linker til deg, for her har jeg lyst til å komme igjen

Torunn sa...

Takk for nok et smakfullt tips! Spørs om ikke dette skal få bli fredagens rett her i huset til uka!

Klem

Trine ;) sa...

Mmmmmm, dette ser godt ut! ;)

Blog Widget by LinkWithin