Blogglisten

onsdag 26. november 2008

En velfylt takk

Til Torunn i hvorfor ikke for å ha sendt meg denne koselige ”awarden”. Den setter jeg stor pris på. Siden Torunn er en dame som vet å kose seg og har som motto ” feires det som feires kan”, tror jeg det vil være helt i hennes ånd å feire utmerkelsen med noe rødt og søtt.


Og når noe skulle feires i mitt barndomshjem kom som regel en velfylt vannbakkelskringle på bordet. Vannbakkels eller ”petits-choux” som franskmenn kaller herligheten er fantastisk oppfinnelse. De er store, de er små. De er søte med sukker på.

Den kan fylles med det meste. Serveres i alle størrelser. Søte og salte varianter. Små lekre godsaker til aperitiffen eller tapasbordet. Fylt med ostekrem, skalldyrblanding, røkelakskrem, foie gras, hva nå hjertet enn måtte begjære.

Eller søte utgaver til kakebordet. Som hyggelig avslutning på en god middag.

I Frankrike vil du fine den på de fleste dessertmenyer. En lun delikatesse fylt med vaniljeis, overrislet med varm sjokoladesaus. Uimotståelig for de fleste……..

Her er min egen variant til Torunn. En riktig så god førjulskake.


SØTE OG RØDE
Dette rekker til 12-15 stykker.

Deig.
2 dl vann
60 g smør
2 dl mel
3 egg

Fyll.
3 dl fløte
2 frosne pakker lettsukrede jordbær, tint og avrent.
1 banan i tynne skiver(hvis du vil)
Revet sjokolade

Kok opp vann og smør. Rør i melet. Kok opp mens du rører kraftig hele tiden. Deigen skal slippe kjelen. Rør kraftig. Ta kjelen av platen og rør til deigen kjølner. Tilsett eggene ett om gangen, og rør veldig godt mellom hvert egg.

Legg deigen i boller på bakepapirkledd stekeplate. Bruk to skjeer så går dette lett.
Stek på 200 grader i 20 -25 minutter. Åpne for all del ikke komfyren mens du steker! Da faller mesterverket sammen. Har du lykkes kan du ta ut lekre, sprø og luftige ”peitits-choux”.

Til fyllet pisker du fløten til krem og rører inn de avrente jordbærene og bananskivene. Avkjøl og del vannbakkelsene i to og fyll med krem, legg på lokket og dryss over revet sjokolade.

Du kan variere fyllet hvis du ønsker, bruke forskjellige bær, bærblandinger eller simpelthen fyll bakkelsene med en luftig sjokolademoussè. Himmelsk!

17 kommentarer:

Perlehvit sa...

Det så knallgodt ut!

Blir like imponert hver gang du legger ut oppskrifter her jeg:)

hvorfor ikke... sa...

Ohoy! Egen variant til meg, for en ære! De ser knallgode ut. At vannbakkels kan fylles med annet en krem og søte saker...det har jeg aldri tenkt på. Veldig spennende! Du slutter ikke å inspirere meg;) ....og egen variant og innlegg til meg, da...Tusen TAKK...Det må feires!

smil Torunn

HildeS/Frøken Fryd sa...

Mmmmm, dette såg fantastisk godt ut:)
Vannbakkels er eit av mine barndomsminne.
Mamma laga alltid det når me skulle ha selskap.
Du har så masse godt som du viser oss.
Tusen takk:)

Bea sa...

Grattis.

Vannbakkelsen så nydelig ut. Glad æ har deg i blogglisten min. Det hadde jo vært synd å gå glipp av alle oppskriftene du legger ut.

Anonym sa...

nam - jeg blir sulten hver gang jeg er innom her!! Disse ser virkelig gode ut! Egner de seg for fryseren ( uten krem altså ;-)( slik at man evt. kan lage de noen dager før jul :-))

Magdalena sa...

åååhh så herlig da!!!
du ER så dyktig....
klemmer til deg~~

( kanskje eg må prøve...?)

pepperkverna sa...

Tusen takk til dere alle for hyggelige kommentarer.

Til Linda, De kan nok fryses, men vil bli en del "seigere" og miste sprøhet.

Hege

Anonym sa...

Nå fikk jeg virkelig vann i munnen!! Dette så skikkelig lekkert og deilig ut, tror jeg må lagre denne oppskriften og prøve den en dag :)

Anonym sa...

For en herlig blogg du har! Den skal rett inn på google/reader, og gjett om jeg skal sende lenken til mannen min også. Nam så mye godt!

randi K design sa...

mmmm, disse så gode ut!

Ninne sa...

Så koselig at du fant veien til bloggen min, for så fant jeg din også! Jeg føler nesten at jeg har vært en tur i Frankrike jeg, og vi to vet jo hvor herlig det er!! Selv om jeg nettopp har spist middag kjenner jeg at jeg har vann i munnen!

Jeg legger deg til som favoritt toute de suite!!!

Bisous!!

Anonym sa...

Uvant med annet enn vaniljekrem i vannbakkels, men sikkert godt! :)

Inger Marie sa...

Hørtes utrolig gode ut...

Ha en fin helg!!
God klem

Perlehvit sa...

Hei igjen. Jeg har lånte oppskrifta på vaniljehjerter jeg fant her inne, postet den på min blogg sammen med bilder av resultatet. Har linket til deg, men om du vil jeg skal fjerne oppskriften siden det er "din", så må du si ifra!:)

Kate-Marita Pettersen sa...

Åjj disse så rågode ut!!!
Ønsker deg ei flott helg:)
Klæm fra Kate:)

pepperkverna sa...

Hei Perlehvit. Bare hyggelig at du bruker oppskriften. God mat skal deles.....Hege

Fargerike Dagny sa...

Å, nå sitter jeg her, fredag ettermiddag og er superfysen på noe godt, også ramler jeg inn på denne bloggen! Det må da være et tegn! Her var det utrolig mye som så UTROLIG godt ut! Takk for massevis av inspirasjon!

Blog Widget by LinkWithin