Blogglisten

tirsdag 13. september 2011

Champagne på en tirsdag

Champagne passer alltid. Særlig på en tirsdag. Til hverdags eller fest. I selskap med den du er glad i eller i lystig lag. Enten du skal feire valgseieren eller svelge nederlaget. Champagne er aldri feil.........

I gråvær og regn er champagne naturens medisin mot nedstemthet og høstlige depresjoner. Til fugl og fisk og ferske kamskjell. Og altså særlig på en tirsdag. I regnværet. Når du sårt trenger en oppkvikker. Da er ingenting bedre enn:

KAMSKJELL I SPRUDLENDE SELSKAP

4 Kamskjell

2 sjalottløk

1 dl champagne

125 g smør

salt og pepper

Tørket rosepepper
Dill til pynt


Finhakk løken. Smelt 25 g smør og la løken surre på svak varme. Ha i champagnen, salt og nykvernet hvit pepper. Reduser til den gjenstår en fjerdedel.

Rør inn resten av smøret, det skal være kaldt og ha i små biter av gangen. Smak til. Sil sausen og napèr kamskjellene med sausen. Dryss med knust rosepepper og pynt med dill.


Server din kære, dine venner eller nyt det alene i selskap med et glass sprudlende champagne.

7 kommentarer:

Siven sa...

SÅ enig i dette om champagnen. Det at en ikke drikker dette langt oftere er nesten en skam. Joda, det koster jo litt hvis en skal på polet, men hvis en tar med seg flere flasker champagne og færre flaster hvitvin når en går gjennom taxfree så er det ikke så galt.

Selv sikret jeg meg en Nicolas Feuillatte til bare 25 euro på lørdag. DET er ikke verst... ;)

Kamskjell er også godt forresten. :D

Magne D. Antonsen sa...

Bra blogg! Det er Magne fra VG her. Jeg har valgt ut innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Følg Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg så deler jeg det kanskje der også. Alle som har forslag til gode blogger jeg kan anbefale på VG Netts forside bør sende meg et tips på magne.antonsen [@] vg.no

Superkokken sa...

Er så enig så enig med deg! Det er aldri feil med litt champagne :) spennende oppskrift!!

tenkte jeg skulle tipse deg om vår lille konkurranse, der du kan vinne et årsabonnoment på bladet Mat&Venner ;) http://www.superkokken.no/vinn-arsabonnement-pa-mat-venner/2241

En rosa fugl sa...

Hadde jeg visst at champagne er naturens medisin mot nedstemthet og høstlige depresjoner hadde jeg drukket det hver høst! :D Hihi!

Champagne hørtes veldig fristende ut akkurat nå. :)
Kamskjell har jeg enda til gode å spise. Retten du skrev opp høres godt ut:)

pepperkverna sa...

Takk for hyggelige kommentarer, og tusen takk til deg Magne, det var veldig stas!
Hege

marits provence sa...

Veldig bra med champagne også på tirsdager. Det er bare herlig! Med gode kamskjell blir det helt perfekt. Jeg er snart på vei tilbake til Sør-Frankrike etter noen regnfulle uker i Norge. Alt er bra her. Lengter jo alltid tilbake til Provence! Skal en tur til Luberon iløpet av høsten:))

Therese sa...

Dette, var virkelig en blogg etter mitt hjerte. Jeg virkelig gleder meg til å finne inspirasjon - hvis jeg bare klarer å finne ut hvor jeg skal begynne. Herlig !

Blog Widget by LinkWithin