Blogglisten

mandag 28. februar 2011

En hverdagsskål

Mandag morgen. Og hverdag. Med en hektisk uke foran oss er tiden til kulinariske utskeielser knapp. Middager skal lages på rekordfart. Det er jobb, møter, skoler, unger som skal leveres her og hentes der.Men også hverdagen fortjener en skål. En gulrotskål! Som lyser opp på bordet. Gulroten bringer både smak og farge til hverdgsmaten, og kan varieres på så mange måter.

For en av hverdagens utfordringer er å skape variasjon i matveien. Og grønnsakserveringen. På fransk sier man "un petit rien", - "en liten ingenting". Og det er nettopp en slik "petit rien" dagens skål er. Ingen stor oppfinnelse på det kulinariske marked. Men en variasjon i hverdagskosten. Som passer godt både til kylling, fisk og kjøtt.


LETTFRITERT HVERDAGSKOST


Gulrøtter

Fersk hvitløk

Frisk timian

Olje

Salt


Skrell gulrøttene og skjær i tynne, tynne skiver. Bruk en bred skreller eller ostehøvel om du ikke har en mandolin. Skrell og del hvert hvitløkfedd i to på langs, og skjær hver del i tynne, tynne skiver.


Varm godt med olje i en panne, friter gulrotskivene til de blir lett gyldne i kantene. Følg med, de skal ikke bli brune, da mister de den gode sødmesmaken.


Hel mot slutten av steketiden rører du inn hvitløkskivene, de skal bare steke med 10-20 sekunder. Rist av oljen, dryss over fingersalt og fersk timian og sett hverdagens fargeklatt på bordet!

6 kommentarer:

Hegeslilleboble sa...

Ååååååå, det så digg ut. Skal definitivt prøves, takk for tips!

solruns matblogg sa...

Herlig! Hvordan olje bruker du?

pepperkverna sa...

Takk for hyggelige ord til Hegeslilleboble.

Solrun, jeg bruker gjerne en mild olivenolje (ikke extra virgin). Men det går greit med solsikke/maisolje og.

Hege

Silje sa...

Åh, så kreativt! og Akk så enkelt:)) Skal definivt prøves:))

Linn sa...

Så deilig! Minner meg om noen fantastiske potetstrips med rosmarin og hvitløk jeg fikk på spotted pig i new york!

Ingrid sa...

Herlig hverdagssnacks! Skal definitivt prøves ut :)

Blog Widget by LinkWithin