Blogglisten

tirsdag 8. februar 2011

Risotto med løk i flere varianter

Risotto er ofte på menyen som kveldsmiddag for to. En enkel sak som er grei å lage og ingrediensene har vi som regel i huset. Arboriris, litt hvitvin, kraft, løk og parmesan.

Og så kan du servere omtrent hva som helst til. Risotto har mange venner, noen foretekker den tørr, andre vil ha den kremete og saftig. Jeg synes det er fint å variere etter humør og tilbehør.

Denne helt spesielle utgaven fikk masse løk i seg. Både rødløk og sjalottløk. Også hvitløk for å holde oss friske. Hvitløken ble kokt og moset til purè for å få en kremaktig konsistens på risottoen. Nydelig ble det!

RISOTTO FOR TO MED TRE LØK

Risotto:
120 g arboriris

1/2-1 dl hvitvin
Ca 1/2 l kyllingkraft eller fiskekraft
Finhakket sjalottløk

Finhakket rødløk
1 fedd finhakket hvitløk
50-100 g revet parmesanost
2 ss meierismør (kan sløyes hvis du vil ha en litt lettere utgave)
Salt og pepper


Hvitløkkrem:
1 hel hvitløk i fedd, skrellet
Melk/fløteblanding

Fisk
Torskerygg eller annen fisk
Bacon
Ruccola som er vendt lett i litt god olje

Start med hvitløkskremen, skrell feddene og kok møre i en blanding av melk og fløte. Sil av, men ta vare på væsken. Mos hvitløken og spe med melk/fløteblandingen til passe kremaktig konsistens.

Surr den hakkede løken blank. Ha i hvitløk og ris og surr på svak varme til risen er gjennomsiktig. Ha i hvitvinen og kok opp. Spe med 1 øse varm kraft og la risottoen småkoke hele tiden. Ha i mer varm kraft etterhvert som denne trekker inn i risen. Risottoen må aldri "koke tørr". Og den må heller ikke stoppe å småkoke. Passer du på dette får du en perfekt risotto.

Fortsett slik 16-18 minutter. Smak deg frem, risottoen skal ikke bli grøt, men ha bitte litt tyggemotstand. Bare bitte litt.Ta kjelen av platen. Rør inn parmesanost etter smak og så smør. Rør inn hvtiløkskrmen. La stå og trekke en 5 minutters tid. Smak til med salt og pepper.

Stek torskefileten. Stek baconet sprøtt.

Server med risottoen med fisk, bacon og toppet med ruccola.

5 kommentarer:

Janna sa...

Herlig! Risotto er også en favoritt her i huset når vi skal ha noe raskt, men godt! Til-og-med lillesøster, 15 år, lager risotto til far og venner, og er etterhvert blitt ekspert i å variere denne enkle, men klassiske retten - som jo egentlig er en forrett, men som du viser her, utmerket godt egner seg som et fullverdig måltid!

Dette skal jeg prøve, garantert! Takk for inspirasjonen.

Ha en fin dag videre.

pepperkverna sa...

Hei Janna, Dugande lillesøster i den familien......! OG ja, risotto er superanvendlig og lett å ty til når kjøleskapet ikke viser seg fra sin mest spennende side§ Hege

Linn sa...

Dette så veldig godt ut, veldig pedagogisk forklaring og artig med denne hvitløksblandingen som sikkert gir en skikkelig rund smak på retten! Stor fan av risotto prøver denne neste gang!

pepperkverna sa...

Hei Linn, takk for hyggelig hilsen. Hvitløkskremen ga et skikkelig løft, så den er vel verdt å prøve- Hege

Ugla sa...

Hvitløkskrem har jeg aldri prøvd å lage selv. Men dette så veldig godt ut. Føler at denne middagen på inn på ukemenyen neste uke.

Blog Widget by LinkWithin