Blogglisten

tirsdag 15. februar 2011

Fra de Sandefjordske fjorder

Lørdagens snarvisitt til Sandefjord ga god fangst. Som alltid når vi er på de kanter legges turen innom Brødrene Berggren, byens flott fiskebutikk. Brødrene Berggren er en institusjon i byen, godt plassert ytterst på brygga. Tidligere delte den hus med flere fiskeforretninger. Nå er det bare "Brødrene" tilbake.


Fisken er flott og utvalget stort. Brødrene Berggren er også fiskemottak for denne delen av fylket, og kan derfor tilby mangt du ikke får i en vanlig fiskedisk.


Her er lange og lyr. Piggvar, sjøtunge og håbrann. Og selvfølgelig skrei og torsk. Med alt det tilbehør du kan ønske deg.

Lørdagen ble det piggvar som fikk bli med hjem. Den ble med servert med potetaioli.

Første gang jeg smakte potetaioli var på et annet kulinarisk treffpunkt i Sandefjord, SMAK , Solvolds brasseri og kafè. Hvor du kan spise et godt måltid mat eller nøye deg med kaffekos og kanelbolle.

Potetaioli er en morsom måte å servere på som passer fint til fisk. Og helt ærlig, min blir minst like god som Solvolds......


PIGGVAR I GODT SELSKAP
Piggvar eller annen god fisk
Salt, pepper og olje til pensling
Grønnsaker i terninger:
Gulrot
Persillerot
Sjalottløk
Sellerirot
Frisk rosmarin
Potetailoi:
50-100g mandelpotet
1 eggplomme
1 dl olivenolje, ikke for sterk
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 dl fløte
1 ts sitronsaft
Salt og nykvernet hvit pepper

Grønnsakterningene forvelles raskt i kokende, lettsaltet vann. Hell av og legg i isvann. Ved servering varmes grønnsakene i olje sammen med frisk rosmarin.
Skrell og kok potetene. Press gjennom en purèpresse eller dørslag. Bland eggeplomme, hvitløk og sitronsaft og pisk inn olje, først dråpevis, så i en tynn stråle til du har en tykk og god majones. Vend inn most potet og fløte. Varm forsiktig opp ved servering, den skal bare bli lun og må IKKE koke. Smak til.
Salte og pepre fisken og pensle med olje. Grill i en grillpanne hvis du har, eller stek i vanlig panne/stekeovn.

4 kommentarer:

solruns matblogg sa...

Spennende med piggvar, har aldri prøvd det før. Hvordan er det i forhold til torsk og kveite? jeg er en mer uerfaren matblogger når det gjelder fisk

pepperkverna sa...

Hei Solrun,
Takk for hyggelige hilsener, SPennende å finne din matblogg. Denne retten ville jeg nok valgt torsk frem for kveite som er er litt tørrere. Hege

Anonym sa...

Heihei! Ja Brødrene Berggren er bra butikk her i byen og jeg synes det er ekstra spennende at vinner av Bocuse d'or Geir Skeie også har restaurant der nå. Gleder meg veldig til å gå dit når det åpner igjen nå til våren.

Hyggelig å lese om Sandefjord i bloggen din :)
Hilsen Mette (som bor i Sandefjord) :D

pepperkverna sa...

Hei Mette, og takk for hyggelig hilsen fra Sandefjord. Hege

Blog Widget by LinkWithin