Blogglisten

onsdag 2. februar 2011

Ode til en trofast kjøkkenvenn

Jeg har en god venn som har vært mange år i tjeneste på mitt kjøkken. En trofast gammel sliter som bringer smaksglede i hverdagen. Min franske grillpanne. En enkel panne i støpejern, med grillriller og rødt håndtak. Innkjøpt på en av mine første ferieturer til Frankrike for mange, mange år siden.Og som ofte brukes til å "grille" grønnsaker. Grillstekte grønnsaker får en helt spesiell sødme. De er nydelige både varme, kalde og lett lune. Som tilbehør eller ganske enkelt i en salat eller en lett og lun kveldsrett.


Prøv å grillsteke tynne skiver av squash lett penslet med olje, Bland inn tynne, tynne skiver av rå hvitløk mens squashskivene fremdeles er varme, litt salt, pepper og basilikum. Og så en liten sprut av sitron. Server kalde eller lunkne til litt skinke eller pølse en sen kveldsstund.De fleste grønnsaker kan grillstekes. Her forleden kveld prøvde jeg en ny variant, en riktig smaksbombe med persillerot og paprika. Som ble servert med ruccola, hvitløk og en god balsamico. Og fikk følge av et grillet kyllingbryst. En fargesprakende kombinasjon som passet godt sammen.


SMAKSBOMBE MED STERK FARGEKyllingbryst
Salt og pepper
Serveres med hvitløksolje

Rød paprika
Persillerot
Fersk hvitløk
Ruccola
Balsamico
Olje
Salt og pepper

Hjemmelaget potetgull av mandelpoteter

Skjær potetene i tynne skiver, jeg bruker en god ostehøvel. Har du mandolin er dette tidspunket å finne frem den på. Friter potetskivene sprø rikelig med olje. La renne av på et kjøkkenpapir og salte.

Skrell og skjær persilleroten i tynne skiver. Del og rens paprika og skjær i ikke for tykke strimler. Vend grønnsaken lett i olje og stek i grillpanne. De skal bli myke, men fremdeles ha god "crunch".

Skjær hvitløken i tynne, meget tynne skiver og bland inn i de varme grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Avkjøl noe og vend inn ruccola og drypp over en god balsamico. Grønnsakene kan gjerne avkjøles noe og serveres lunkne. Smaker også godt kalde.

Grill kyllingbrystet og la hvile før servering.

Server på en seng av lune grønnsaker, med hjemmelaget potetgull og hvitløksolje som tilbehør. Dette smaker sunt!

8 kommentarer:

Trine ;) sa...

Dette ser utrolig godt ut Hege!

Trine ;)

Ingrid sa...

Dette så fantastisk godt ut!
Jeg legger meg til som følger :)

Werner sa...

Trofaste kjøkkenvenner fortjener litt oppmerksomhet. Særlig gøy med sånne minnerike ting som aldri har vært best i test, men likevel gjør jobben gang etter gang!

Veronika sa...

Nam! Ser godt ut :)

Juli sa...

Nå fikk jeg inspirasjon. Jeg har en Le creuset grillpanne som er skammelig lite brukt nemlig.

Juli sa...

Nå fikk jeg ny inspirasjon.Jeg har en Le creuset grillpanne som er skammelig lite bruk nemlig.

salige lavendel sa...

Fikk virkelig lyst på en sånn grillpanne. Har sett på det før, men det har ikke blitt noe av. Har liksim tenkt at de rillene ikke kan gjøre noe fra eller til med smaken, men der har jeg visst tatt feil tror jeg. Takk for inspirasjon.

pepperkverna sa...

Tusen takk til der alle for hyggelig kommentarer. Tiden har vært litt snau i det siste, så eg rekker ikke alltid svare alle. Men jeg blir veldig glad for alle hyggelige ord! Hege

Blog Widget by LinkWithin