Blogglisten

torsdag 11. desember 2008

Sviktet og forlatt.....

I dagesvis har vi nå vært ensomme og alene. Uten kontakt med omverdenen. Sittet inaktive foran pcen. Ikke arbeid, ikke surfing, ikke blogging. INTET NETT! !!

Forbindelsen med omverdenen ble brutalt borte mandag kveld. Og siden har vi vært overlatt til oss selv. Som strandede på en øde øy. Et liv uten kommunikasjon. Uten internett. Uten mail. Det moderne menneskets mareritt.

Oi, som vi har kost oss. Alt hva vi har fått gjort. Vasket til jul, lest høyt og lest lavt. Hørt lydbøker. Ryddet. Og bakt og bakt.

I dag har servicemannen fra Get vært og stablet oss opp på nett igjen. Motvillig. Nå må det arbeides. Men først en liten smakebit på de siste dagers florentinkaker.

Disse mister fort sprøheten, så de bør spises samme dag. Sjelden noe stort problem……


Florentinkaker nr. 1

Corn flakes.
Flak av skoldete mandler.
Tørkede frukter etter smak
f.eks blåbær, ananas, aprikos.
Coktailbær i tynne skiver.
Fløte eller Vikingmelk.
Sjokolade til pensling.

Rist mandelflakene gyldne i en tørr panne. Avkjøl. Bland Corn flakes, mandelflak, tørre frukter og skiver av coktailbær. Bruk gjerne frukter med mye sukkerinnhold. Rør inn noen ss fløte eller vikingmelk, for å binde det hele sammen. Sett små toppe med teskje på bakepapirkledd stekeplate. Trykk litt ned, sørg for at det henger sammen. Stek på 180 grader i 12-15 minutter. De skal bli gylden og litt crispy. La hvile 5-10 minutter på stekeplaten før du legger de over på rist. Avkjøl.

Smelt sjokoladen i vannbad og pensle undersiden av hver knipling med et romslig lag sjokolade. Bruk den sjokoladen du synes er best. Med hjelpsomme små hender i huset ble det valgt melkesjokolade denne gangen.

7 kommentarer:

Perlehvit sa...

Oi det så snadder ut!

Skulle faktisk ønske at de tok nettet her og av og til så man fikk gjort litt mer fornuftige ting innimellom:P
Det ER virkelig en tidstjuv altså!!

Anonym sa...

Du hadde for litt tid tilbake et innlegg om vaniljehjerter. Kan man bruke sjokoladebiter i deigen istedenfor blåbær?

pepperkverna sa...

Hei Kokkene. Det kan man sikkert. Har aldri prøvd, men hvorfor ikke?! Hjertene blir ganske sprø, så mulig at sjokolade gjør seg bedre i cookies som er litt seigere. Men, det går jo an å prøve. Hege

Nikoline sa...

Ingen tvil om at dataen stjel mykje av tida... Skal "nett" inn å sjå ein snartur,plutseleg er "nett ein snartur" vorte til timar.Men her hjå deg er det nesten ikkje råd å koma for tida,fristelsane står i kø... får lyst å prøva på alt som er her,og eg som ikkje har tid til å få unna dei "faste" kakesortane ein gong..
Ha ein flott kveld vidare.

Ninne sa...

Der sa du noe gitt ;)
Den som blogger, får ikke gjort på langt nær så mye!

Så koselig! Og kakene dine ser veldig fristende ut!

Nita sa...

Bra at du er tilbake i samfunnet igjen :)
I går prøvde jeg dine Himmelske munnfuller, og de var virkelig himmelske ja! Måtte forte meg å putte de i fryseren jeg, slik at de skal vare til jul...

Unknown sa...

Hei..., vet akkurat hva du snakker om... Har vært uten nett i 1 mnd, og det var helt forferdelig... *sukk*

De der florentinkakene må jeg prøve ut oppskriften på , de var lekre å se på og smaker helt sikkert vidunderlig... :O)

Vil gjerne takke deg for den støttende kommentaren du la igjen på bloggen min for en tid tilbake..., jeg har satt utrolig pris på alle de vennelige ordene som ble skrevet.

Håper det er greit at jeg "kikker innom" flere ganger..., jeg syns du har en inspirerende og flott blogg.

Håper du får en fin førjulsweekend!

xoxo
Synnøve

Blog Widget by LinkWithin