Blogglisten

mandag 29. desember 2008

Velkommen til lysfestJulegavene er pakket opp. Julematen fortært. Lukten av ribbe og pinnekjøtt har sakte forsvunnet ut av huset. Kakefatet er tømt, og marsipanen begynner å bli tørr. Nå kan endelig julefreden senke seg i de tusen hjem. Ungene er opptatt med årets julegaver. Far sitter med nesa i den nye boken og mor kan nyte luksusbadesettet som nissen kom med.

Romjula er kanskje den beste delen av jula. Slutt på de stressende forberedelsene, ikke mer gavekjøp og kakebaking. Skolefri og fri fra jobb. Lange frokoster. Sene kvelder. Det er nå den gode julefølelsen kommer.

Det går mot årets siste dag, tiden er inne for rolig ettertanke og god mat. La julematen få hvile, lag noe lekkert og velsmakende. Bruk en av årets siste dager til glede og nytelse. Tenn levende lys i all hjørner, la det bli lysfest i desember!LUBBEN KYLLING MED FINT FØLGE

3 kyllingbryst, gode og lubne med skinn.
3 dl fløte
4 toppede ss foie gras –gåseleverpatè, fra boks eller vakumpakket.
½ sellerirot, liten
1-2 røde epler
10 ferske sopp
Noen hele korn syltet grønpepper

Spinat
Smør
Mandelpoteter.Potetene kokes møre, men litt faste med skallet på. Avkjøl og skrell. Til servering stekes de hele, gylne og sprø i smør.

Del sopp, sellerirot og eple med skall i terninger på ½ cm. Stek sopp i smør, og tilsett selleri, ha tilslutt i eple. Hakk grønnpeperkornene grovt og ha i pannen. La surre noen minutter. Smak til med salt.

Rør gåseleverpatè ut i 4 ss fløte. Salte og pepre kyllingbrystene før du steker de med skinnsiden ned først. La skinnet bli gyllent og sprøtt. Ta kylling brystene opp og la hvile mens du koker ut pannen med fløte. La koke et par minutter før du rører inn gåseleverblandingen. La småkoke litt og smak til med salt og hvit pepper, og evt. noe mer gåseleverpatè.

Skyll spinat og damp på sterk varme 1/2 -1 minutts tid, med en liten smørklump i kjelen. Du trenger ikke tilsette væske, vannet fra skyllingen er nok. Spinaten skal så vidt falle litt sammen.

Legg spinat midt på tallerken. Del kyllingen og legg pent på spinaten. Ha saus rundt og legg på små topper med selleri/soppblandingen. Server med de smørstekte mandelpotetene ved
siden av.

7 kommentarer:

M.E.V. foto sa...

Nam, dette så godt ut:)

Ninas Drops sa...

ååå ble sulten jeg nå gitt...

Akkurat nå tenner jeg lys for å få opp varmen i huset her..håper tempen snart stiger gitt...

Jill sa...

jeg har jobbet hardt for å tømme kakeboksene denne julen...
Bakte dine himmelske mandelkaker oxo :-)
Nå begynner kampen for å trimme bort igjen all julematen...
Man lærer visst aldri!
Ha en fin nyttårsaften!

Gry sa...

Så fin blogg du har, fant den via en bloggvenn som skrøt av deg!
Kommer nok igjen for å se mere på dine oppskrifter.
Jeg ønsker deg et godt nytt år!
Klem Gry : )

pepperkverna sa...

Tusen takk til alle for hyggelige ord. Og godt nytt år til dere alle! Hege

Josefine sa...

mmm..her var det gode ting! Innom for å ønske deg og familien din et riktig GODT NYTTÅR,..klem fra Josefine

pepperkverna sa...

Og et riktig godt nytt år til deg og Josefine! Hege

Blog Widget by LinkWithin