Blogglisten

fredag 5. desember 2008

Jeg lengter.....


Ute er det mørkt. Fra himmelen drysser det kald, våt snø. Det slafser når du går, bilen er iset. Alle haster av sted. Med hodet bøyd mot fortauet. Gjemmer seg for snøen og kulden.

Jeg sitter inne og lengter. Til sol og sommer. Til strand og sjøliv. Nakne føtter i varm sand. Lekende, hoiende unger som jager bølger. Lange varme sommerkvelder i hagen. God mat i lystig lag. Late sommerettermiddager i hengekøyen. Med en god bok.

Lyse, lette vårdager med nyutsprungede blomster. Løfter om sommeren som kommer. Med nypoteter. Som kan brukes til så mye.

I dag vil jeg dekke et forsommerbord. Og servere sommerlig mat.POTETSUPPE MED SMAK AV SOMMER

Til 4 personer trenger du

½ kg mandelpoteter eller små delikatessepoteter
1 bunt vårløk
2-3 dl fløte
Smør, salt, pepper


1 pk pancetta (italiensk bacon) eller 1 pk tynt skåret bacon
2 poteter
4 scampi
Gressløk

Skrell potetene. Del i biter. Skjær vårløk i tynne ringer. Surr i smør, og kok møre, tilsett litt vann hvis behov. Miks det hele i hurtigmikser med fløten. Smak til med salt og nykvernet pepper. Kok opp og hold varm.

Av de 2 resterende poteter skjærer du 4 skiver på ca ½-1 cm. Snurr pancetta/bacon rundt, og stek til møre i smør i pannen. Stek resten av pancettaen/baconet sprøtt. Scampiene varmes raskt i olje.

Ha suppen over i tallerken, legg en potetskive i suppen, scampi oppå denne. Strø knust pancetta rundt, og pynt med noen gressløkstrå.

3 kommentarer:

irina sa...

Deilig mat !! Elsker potetsuppe jeg. Tenkte at neste innlegg ikveld eller i morra er en oppskrift på kyllingfilet med mangochytney !!

Har du laget det , med en eksotisk saus til !!!

God helg !!!

Marit Vollan sa...

Heisann! Fikk linken din fra somminedagerer. Og det var bra, mye godt her!! Trodde først at linken var til et gammelt innlegg siden du skrev om sommerlig mat;-) Så jo at det var datert 5/12 da. Så hvorfor ikke? Vi har alt vi trenger i kjøleskap og fryser- så dette blir kveldsmat til en god film... mamis:-)

Anonym sa...

humm sâ hâr bra vill jag har det ocksa ( trots att jag bor vid Medelhavet âr det kallt med !!!) ...snart âker jag till môrkret sjâlv , Heja Sverige ...
garance

Blog Widget by LinkWithin