Blogglisten

søndag 14. desember 2008

Det nærmer seg......
Så tenner vi tre lys i kveld,
for lengsel, håp og glede.
De står og skinner for seg selv
og oss som er til stede.
Så tenner vi tre lys i kveld
for lengsel, håp og glede.
Julen nærmer seg med stormskritt. Og vi er langt på etterskudd med alle forberedelser. Etter oppussingsprosjekter som har dratt i langdrag og en kjempeinnsats med rydding og vasking er det nå på høy tid å sørge for juleforsyningene. Som skulle vært påbegynt for lenge siden.


Vi mangler det meste. Kakeboksene er tomme. Pepperkakehuset er ennå ikke ferdig på tegnebrettet hos husets egen 8 årige arkitekt. Alle godteboksene står tomme og roper etter å bli fylt. Og de som ble fylt har blitt tomme igjen….

Nå gjelder det å finne enkle løsninger på julens godtebehov. I dag settes alle mann i arbeid for å dekke julens godtebehov. Og når småfolk skal styre kjøkkenarbeidet, er det greit at det ikke er for komplisert. Så da lager vi heeeerlig mandelgodt!

Superenkel Mandelgodt

Mandler
Melis
Sjokolade etter smak.

Små konfektformer i papir.

Skold mandlene og skjær/hakk i flak. Bland med melis, 1-2-3 ss etter mengde og legg på bakepapir eller i ildfast form. La ”steke” gyldne i ca 10 minutter på 200 grader. Rør evt. litt rundt underveis. Avkjøl. Smelt sjokolade i vannbad. Vi laget en porsjon med melkesjokolade for de små og en porsjon med 70 % mørk sjokolade for de voksne. Rør inn mandlene og sett med teskje i små former. La stivne. Og så, værsågod spis og kos deg.8 kommentarer:

Monicas sa...

Mmm....hørtes godt ut du....ja,dette godtesuget er ikke enkelt,..hverken for liten eller stor....ha en flott mandag

Aud Jorunn sa...

Så godt ut ja.. og redningen for meg også som er utrolig sent ute med ALT

Lill sa...

nammmmm.... ser so godt ut det snopet der;) kakeboksane blir nok fulle skal du se, og jula kjem oke som:)) Nyt måndagen
Smil i vinterland frå meg

Laila sa...

Hei. Snoopen ser virkelig god ut. ;-)
Er så glad vi er mange med dårlig tid og masse å gjøre før julen ringes inn. Husk å ha tid til litt kos også. Klem fra snøhaugene her.

pepperkverna sa...

Takk til dere alle for hyggelige hilsener. Juleklem fra Hege

Anonym sa...

Nam nam nam - så herlig gode disse ser ut. De kan da vel ikke vare helt til jul? Ønsker deg og dine ei rigtig God Jul.

pepperkverna sa...

Hei Petronella, du har nok rett. Vi nærmer oss raskt siste raden i boksen.....Heldigvis er de rakse å lage, så det må nok bli en ny forsyning. God jul til deg og! Hege

pepperkverna sa...

Hei Petronella, du har nok rett. Vi nærmer oss raskt siste raden i boksen.....Heldigvis er de rakse å lage, så det må nok bli en ny forsyning. God jul til deg og! Hege

Blog Widget by LinkWithin