Blogglisten

onsdag 1. desember 2010

Bare en og så en til

Mot min vilje begynner julefølelsen å snike seg inn i heimen. Jeg hører til de som synes at butikkene altfor tidlig overfaller oss med julemarsipan, julemat, julenøtter, julepynt og "jingle bells". Alt tidlig i november pushet min lokale Menybutikk gris i søt og salt utgave, nøtter og "hjemmelaget" sylte fra Gilde. Lurer forresten på hjemme hos hvem de lager den ......?Men i dag er det første dag i advent, da tenner moder alle lys, og duften av nybakte småsaker blander seg med duften av hjemmelaget røkelse. Som du finner hos Ina på den flotte bloggen "kjøkkentjeneste".
Og ut av stekeovnen kommer det en liten forsmak på julens små og store gleder. Eggehvitene som ble til overs etter helgens ailoi fikk følge av melis, kokos og litt kakao, og ble til små førjulskaker som forsvant i hurtig tempo. Det var noen som bare måtte ha en, og så en til.....
SMÅ KOKOSTOPPER
2 eggehviter
100 g kokos, gjerne en blanding
av kokosmasse og grovrevet kokos
50 g melis
2 ss ikke for mørk kakao
litt salt
Egghvitene piskes lett sammen med melis. Det skal ikke stivpiskes, bare blandes lett sammen. Sikt inn kakao, og rør inn sammen med mesteparten av kokosen og saltet.
Sett topper med en skje på en bakepapirkledd plate og dryss over litt kokos. Stek på 180 grader i 8-10 minutter. Avkjøl. Disse smaker best nylagede.

2 kommentarer:

Maliva`s verden sa...

Hei Hege
Gratulerer med flott repotasje i BoligDrøm. Gøy å se den flotten damen du er bak bloggen din;o)
Oppskriften på disse go`sakene er herved notert. Ønsker deg og dine en fin førjultstid.
Klem fra Maliva

pepperkverna sa...

Hei Maliva,
OG takk for hyggelig tibakemelding! GOd adventstid til deg og dine og!
Hege

Blog Widget by LinkWithin