Blogglisten

onsdag 2. desember 2009

Når kveldsroen senker seg

Når kulda setter inn og dagene blir travle, er det nødvendig med små pusterom i hverdagen. Så når kvelden kommer og junior er i seng er det ren luksus å sette seg ned med et enkelt kveldsmåltid og et glass vin.


Og da skal maten helst ikke ta for lang tid. Vi tyr ofte til risotto. Rask og enkel. Og kan varieres i det uendelige. I går ble det risotto med stekte kamskjell. Og noen få dråper TRØFFELOLJE fra Oliviers & CO.Olj en fra er smaksatt med hvite trøfler, og setter en utrolig spiss på mange retter.

Til risotto bruker jeg gjerne kyllingkraft. Er det fisk eller skalldyr som tilbehør er det et alternativ å bruke fiskekraft. God kraft kjøper jeg gjerne med meg hjem fra Frankrike. Nå har imidlertid Stange kommet med ferdiglaget kyllingkraft her hjemme, den er fin å bruke.

Og får du ikke tak i kamskjell er scampi et alternativ som passer fint med trøffeloljen.

Risotto for kalde kvelder
For to

120g arboriris
1/2-1 dl hvitvin
Ca 1/2 l kraft, kylling eller fisk
1 finhakket sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk

50-100 g revet parmesanost
2 ss meierismør
Salt og pepperKamskjell
Frisk timian
Salt og pepper

Trøffelolje

Surr den hakkede løken blank. Ha i hvitløk og ris og surr på svak varme til risen er gjennomsiktig. Ha i hvitvinen og kok opp. Spe med 1 øse varm kraft og la risottoen småkoke hele tiden. Ha i mer varm kraft etterhvert som denne trekker inn i risen. Risottoen må aldri "koke tørr". Og den må heller ikke stoppe å småkoke. Passer du på dette får du en perfekt risotto.


Fortsett slik 16-18 minutter. Smak deg frem, risottoen skal ikke bli grøt, men ha bitte litt tyggemotstand. Bare bitte litt.

Ta kjelen av platen. Rør inn parmesanost etter smak og så smør. La stå og trekke en 5 minutters tid. Smak til med salt og pepper.

Imens steker du kamskjellene. De skal kun ha kort steking, ikke mer enn 1/2 minutt på hver side. Ha timian i stekepannen.

Legg opp risottoen og legg på skjellene. Dryss over timian. Og så prikken over i-en. Drypp over noen dråper trøffelolje!

8 kommentarer:

hjem hos linda sa...

Dette så bare helt nydelig ut!
Flink du er...
Klæm Linda

Anonym sa...

Synes du sa det skulle ta kort tid.. æ datt ut halvveis :o))

det så kjmpelekkert ut dette men, dessverre er matstellet her på hverdagene temmelig begrenset.. når man står opp kl.0500 og hjemme ved 2230 tiden er det ikke mye futt igjen til gourmet måltid.. men så tar vi det igjen i helgene når vi har fri..

Denne kunne jeg tenke meg å prøve..

Ha en koselig kveld

pepperkverna sa...

Hei Linda, takk for de hyggelige ordene.

Bea, huff ja, lange dager kan ta knekken på noenogenhver. Håper du får noen roligere dager mot jul......?! Og risotto er egentlig ganske grei mat.

En fin kveld tli dere begge! Hege

marits provence sa...

Hei Hege! Nå har jeg lest vel og lenge på den vakre bloggen din og latt meg inspirere. Så mye godt jeg kunne ha lyst til å prøve! Ser du har hus i Provence og har skrevet mye derfra. Faktisk har jeg vært i landsbyen din flere ganger. Flott beliggenhet og utrolig sjarmerende med bassenget midt på plassen. Takk for god inspirasjon! Jeg kommer tilbake!
Beste hilsen Marit

pepperkverna sa...

Hei Marit, OG takk for besøk og gode ord. Har vært flere ganger på "besøk" hos deg, nydelig blogg du har. Den gir meg alltid "hjemlengsel" . Det er så lenge siden vi har kunnet tilbringe en lang sammenhengende periode i Provence. Og jeg savner vinteren i Provence, en vakker årstid med sitt skjøre lys og naturens skjønne gråtoner. Og da er det stas å følge tiden hos deg......

Så morsomt at du har vært i Cucuron. Er du forbi må du se innom. Vi bor rett opp for Place de l`Etang, litt ovenfor stedets pastarestaurant. Du finner oss nok...... Hege

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm så gott detta såg ut!!! Och det vuxentipset nedan såg farligt frestande ut: ) Vilket hus till uthyrning, läckert!!! Trevlig andra advent! Mari.

Mina dagar sa...

Hej och TACK för kommentar!

Muuuums! Risotto är så gott men det tar "ganska" lång tid att göra det. Man får ju stå och ösa med buljong hela tiden och vänta tills det kokat in. Jag brukar alltid ha lax i ugn till risotton, gott!
Tack för dina tips!
Trevlig helg!
Jag kikar snart in igen!
/Eva

pepperkverna sa...

Takk for det Nordinggården, håper din adventssøndag var god og!?

Hei Eva, og takk for hyggelig hilsen, ovnsbakt laks til risotto høres jo nydelig ut!

Hege

Blog Widget by LinkWithin