Helgen ble brukt til opprydding og rengjøring etter et sterkt forsinket oppussingsprosjekt som endelig nærmer seg slutten. Og til å frembringe julens trøfler. Den første porsjonen ble inntatt mens det andre lyset brente sakte ned.........
I år ga vi trøflene en skikkelig smak av jul. Men nellik og kanel. Og de ble supergode.
Ca 40 stk3 dl fløte
1 liten hel kanelstang
1-3 nellikspiker
400-425 g mørk sjokolade
80 g smør
Kok opp fløten med nellikspiker og kanelstang.
Avkjøl og la blandingen stå i kjøleskap og trekke over natten.
Sjekk ut smaken underveis, fjern evt. kanelstangen dersom smaken
av kanel blir for sterk. Husk at krydder som er gammelt gir svakere
smak enn nytt.
Dagen etter kokes blandingen opp på nytt. Avkjøl til ca 40 grader. Hakk sjokoladen og smelt over vannbad, tilsett smøret litt om gangen og bland sammen. Sil den småvarme fløten over og rør inn. Ha sjokoladeblandingen over i en form som du har kledd med plastfolie. Avkjøl og la trøffelblandingen stivne i kjøleskapet. Gjerne til dagen etter.
Kutt i passende biter og dryss med kakao. Har du tid og lyst blir den ekstra god om du gir den et trekk av lys sjokolade. Smelt sjokolade over vannbad og dypp hver bit i. La stivne.
Trøffel bør oppbevares kaldt. Ta den ut litt før den skal spises, den skal fremdeles være fast, men ikke iskald.
6 kommentarer:
Tusen takk for koslig hilsning i bloggen:)Ja, han er en skikkelig hjerteknuser den bamsen vår :)
Ha ei fin uka!
Mmmmmmmm, dette var snaskens lekkert!!!
Fikk lyst til å prøve å lage - er svak for det søte ;)
Ha en fin kveld!
Dette så deilig ut...
Er ikke så flink på kjøkkenet, og må derfor ha alt inn med teskjeer... Lurer derfor på om du knuser nellikspikrene eller om de skal være hele? Evt siles ut?
På forhånd takk!
Synes du har en herlig blogg og blir stadig inspirert. Til sommeren planlegger vi tre uker i Frankrike - det gleder hele familien seg til!
Gunn K
Adventstid er koselig. Her har vi ikke begynt baking av kaker og slikt, men det kommer snart. Det er nesten vanskelig å begrense seg. :-)
Mmm, det så godt ut! Tror jeg skal teste ut den oppskriften før jul:)
Fin blogg du har, mye godt og spennende her!
Til Linda aka Myrini, takk for det, og hvem er ikke svak for søt? God kveld til deg og!
Til Gunn K, jeg lar de trekke hele i fløten og siler de ut etter annen oppvarming. TAkk for hyggelige ord om bloggen. 3 uker i Frankrike er npe å glede seg til. Kanskje vi sees!
Lemonia, ja begrensing er absolutt vsnkelig. Det er jo så mye godt. Men det blir fort noen kilo som ikke burde vært der.....
TIl Elisabeth, tusen takk for de hyggelige ordene! Håper trøflene blir gode!
Ønsker dere alle en fin kveld. Hege
Legg inn en kommentar