Å ha en god fiskehandler. Hvor disken er fylt av den ferskeste fisk du kan tenke deg. Hvor utvalget varierer med dagens fangst. Og personalet er serviceminded og kunnskapsrike. Hvor smak og kvalitet står høyt i kurs.
En slik fiskehandel finner du på Aker Brygge. Restaurant Tjuholmen Sjømagasin har en flott liten fiskebutikk i enden av sine lokaler. Der regjerer kokken Thomas bak velfylte disker. Han er et sant oppkomme av kreativitet og kunnskap som han gjerne deler med sine kunder. Og lager stadig små delikatesser som du kan ta med deg hjem.
Har du lyst på noe godt, er det bare å spørre!
Forleden fikk jeg følgende forslag til superenkel forrett med nye smaker.
En stor skive røkelaks av ypperste klasse.
Ricotta eller annen ferskost som smuldres over.
Så drysser du over noen frysetørrede solbær.
(Når de frysetørres beholder de syrligheten som passer så fint til røkelaksen).
Ringle over god olivenolje, ha på sitron og basilikum.
Og selvfølgelig et drag med pepperkverna.
En god hvitvin i glasset, og lykken er nær!
GOD MATGLAD JUL!
for 3 dager siden
4 kommentarer:
Fikk du frysetørkede solbær der? Eller stammer de fra et annet sted?
Hei Liz, ja jeg fikk solbærene hos fiskehandleren. Kombinasjonen var morsom. Hege
Hah, da har jeg fått meg et lørdags-formiddag prosjekt :)
Fisk er noe en spiser så altfor sjelden og må si det frister emd en slik fiskehandler da;) Det er det langt imellom her jeg bor du.
Takk for kos kommentar inne hos meg, ha en fin helg der sør!
Legg inn en kommentar