Blogglisten

mandag 31. august 2009

Helt greskt, nesten.

Det er ikke til å komme fra. Ferien har blitt med hjem, og lagt seg litt både her og der.

Mage, lår og rumpe har fått et lite ”franskt tillegg”. Tydelige spor av alle de gode ostene og vinen som gledet oss gjennom hele ferien. Og dessertene. Pizzaene fra pizzamannen som hver lørdag kommer til landsbyen med sin mobile pizzabil. Frokostkaffen på landsbykafèen, med bare en bitte liten croissant. Den daglige aperitifen i hagen, med bitte litte granne smågodt til. Hm, det har visst blitt et tillegg av det.

Et tillegg som helst ikke skulle vært der det er, og som ikke ser ut til å forsvinne uten litt hjelp.

Så nå er det bare å bite i det sure eplet. Her skal det innføres en omlegging av det daglige kosthold……med umiddelbar virkning. Høyst midlertidig. Men veldig strengt.


Her må det bønner til.
Kveldens middag med vin byttes ut med salat og vann. Og salat er jo godt da! Men vann…….??

Håper lidelsen ikke varer lenge! Sukk!

EN NESTEN GRESK SALAT.


Blandet grønn salat
Bacon, sprøstekt
Fetaost (mager type,
og helst ekte gresk)
Små gode tomater
Fersk rødløk
Røde bønner

Balsamico til dressing

Tilbered bønnene etter anvisning på pakken. Avkjøl. Riv salaten, del fetaen i biter. Del baconet i passe biter, tomatene i to. Skjær rødløken i tynne, tynne ringer. Bland det hele sammen, ringle over litt balsamico.

Skjenk i vannglasset, tygg hver bønne sakte.

Og håp det beste!

Hm, det regner i dag. Kanskje jeg skulle vente til i morgen.......?

13 kommentarer:

Anonym sa...

Høres ut som du har hatt en drømmeferie! God mat og drikke er en viktig ingrediens i en vær oppskrift for livskvalitet men ja, bare så synd at det blir som smurfene synger: For mye av det gode blir for mye av det gode.. Har selv merket godbitene på kroppen... eller er det vaskemaskinen som krymper klærna??
Flotte bilder og tekst i bloggen din som vanlig

pepperkverna sa...

Til DjYalla, ferien var flott. Med masse god mat og vin. Det er etterdønningene som ikke er så bra......Tusen takk for hyggelig komentar Jeg har også lurt litt på det der med klesvasken. Kanskje jeg skulle skifte vaskepulver....Hege

Akeleiedamen sa...

Ja, det er underlig med det sommertillegget som legger seg. Du som er så frankofil har vel lest "Franske kvinner blir ikke fete." Det var fascinerende lesning, leste den da jeg var inne i en sånn"kostholdendringsperiode..(et annet ord for slanking....) Herlig å se hva du lager her, hvertfall.;-)

pepperkverna sa...

Til Akeleiedamne, ja disse franske damene du. Så mye mat og vin, og så tynne......skjønt på landet hos oss er det da både og! Ikke alle som er like lekre i tights!

I "vår" lille landsby møter du byens fruer i vatterte morgenkåper og rutete tøfler på vei til bakeren for å kjøpe frokostbaguetter, ikke mye leganse der..... Hege

Bea sa...

hmmm dette høres jo lovende ut.

Håper det kommer flere gode oppskrifter som tar hensyn til ønske om at bilringene forsvinner rundt magen... hihi

Klem fra Bea

pepperkverna sa...

Hei Bea, Tj, jo jada, det burde vel det....Men jeg er nok et svakt menneske....Hege

May-Bente sa...

Du er bare helt suveren!!!
He,he.


Klem:))

Lemonia sa...

Huff, ja, en ferie i Frankrike gjør ikke badevekten glad, men derimot fosser hjertet over. :-) Det er kanskje like godt at jeg (som er fransk ;-)) forblir her i Norge.

pepperkverna sa...

Til May.Bente, det er det jeg prøver å si til samboeren min.....

Til Lemonia, visste ikke at du er fransk. Hvor er du fra? Har du ikke hjemlengsel da? Det har jeg hver gang jeg reiser derfra......
Hege

Mira sa...

Blir sulten av å lese bloggen din gitt.Har vel skreve opp ei og anna oppskrift fra deg også, men ikkje prøvd dei enda.Så morro at du stakk innom meg!Velkommen igjen.
Klem fra Mira.

victoria (huset i byen) sa...

Høres ut som en flott ferie, og som ferier skal være fylt av god mat og flotte opplevelser..
takk for koslig kommentar om sofaen min, legger ut bilder så fort jeg har fått svingt meg i vei med forvandlingen av den,tror den blir en dronning verdig ;)

klem victoria

Lemonia sa...

Jeg er ikke fra Frankrike, men jeg er fransk. Jeg har alltid bodd i Norge, og Frankrike har kun vært ferieland og der jeg har det meste av familien min. De er fra Manosque, en herlig liten by i Provence. Det er noe med de nystekte croissantene (eller pain au chocolat for min del, man trenger jo de ekstra kaloriene) om morgenen, late varme dager på terrassen og svale kvelder på en koselig uterestaurant.

pepperkverna sa...

Til Mira og VIctoria, takk for hyggelige hilsener.

Til Lemonia, ja, jeg vet, disse morgenkaloriene de er sååå gode. Og livet forøvrig der. Manosque er veldig hyggelig, vi holder til en halv times tid unna, i en liten landsby som heter Cucuron. Der har vi "bodd" i mange år. OG lengter alltid ned! Hege

Blog Widget by LinkWithin