Feriefølelsen har ikke helt sluppet taket. Takket være peppertørket andebryst, pølse fra den lokale slakteren og en solid porsjon franske oster i kofferten kan vi ennå nyte den "franske følelsen".
Og i går fikk de medbrakte godsakene selskap av en lunken nektarinterte. Ferien var ikke helt slutt.....
NEKTARINTERTE MED FERIESMAK
Deig:
250 g mel
125 g sukker
5 g salt
125 g smør
1 egg
Miks egget med salt og sukker og bland inn melet. Bruk fingerene og kna. Tilsett smøret i flere omganger og kna det godt inn til du får en smidig og fin deig. Form til en bolle og la hvile en halv times tid i kjøleskapet.
Kjevle deigen, eller trykk den rett i formen. Jeg brukte en 22 cm terteform, og da fikk jeg litt deig til overs. Nok til 3 småterter senere. Deigen kan pakkes i plastfolie og oppbevares i kjøleskap noen dager.
Prikk deigen med en gaffel og sett formen i kjøleskap til du er klar med fyllet. Jeg tar gjerne litt aluminiumsfolie på kantene under en del av stekingen, så blir de ikke for stekte.
FYLL
50 g mykt smør
40 g brunt sukker
1 egg
20 g mel
50 g skoldet og malt mandel
Nektariner
50 g sukker
Del nektarinene i 4 eller 8 båter
avhengig av størrelse og strø sukker over.
Bland alle ingrediensene til fyllet. Smør fyllet over
tertebunnen, legg over nektarinene
med skinnsiden ned.
Stek på 180 grader i 35-40 minutter.
Ta evt. av folien fra kantene etter halve tiden.
Server terten lunken.
Torskegryte med smak av høst
for én time siden
3 kommentarer:
Den så virkelig god ut!
Jeg elsker paier! Men nektariner blir nesten litt vel eksklusivt å bruke i pai, hvis man må kjøpe de i norge.
Klar for mer franskt;)
Takker og bukker for oppskrifter!
Hei hvorfor ikke. Terter og paier er blant mine favoritter og! Så lette å lage og enkle å servere. I Frankrike var fersken og nektarin sesongen i full gang. Jeg bare elsker de saftige kjøttfulle fersknene vi får der. Særlig Peche blanche, ferksen som har hvitt fruktkjøtt og ikke fullt så søt smak som de med gult kjøtt.
Til paien kjøpte jreg en kurv til 19 kroner hos grønskashandleren på hjørnet. De var små og harde, men når de får stekt en stund i paien var de helt greie til dette bruket. Ellers går det jo å bruke fersken eller aprikos fra boks, det blir og greit.
Og så blir det nok mer franskt etterhvert! Ha en fin helg!
Hege
eplekake (pai) er virkelig en av mine største svakheter ... mmmm.
Legg inn en kommentar