Blogglisten

torsdag 16. oktober 2008

Mat under oppussing

Huff og huff.

Vi skal i gang med stort oppussingsprosjekt. Håndverkere er bestilt og ankommer mandag morgen kl. 7.00. Og nå er utsettelse ikke lenger mulig. I dag må begge stuene tømmes for alt sitt gods. Bøker, vinglass, malerier, karafler, stoler, bord, tv, dvd`er. Og alle legobrikkene som lever sitt eget liv på de underligste steder. Og kokebøkene. Alt skal ut.

Pakkes, flyttes, bæres og sjaues. Stables bort og opp både her og der. En kjempejobb. Og 8-åringen skal overbevises om at 4 uker uten tv er bare helt topp!

Så de neste ukene blir nok kostholdet her i huset av den enkle sorten. Men helt uten gode smaker kan vi ikke være. Så i kveld blir det denne enkle, franske squashsalaten som er full av god smak.

Jeg bruker ofte grillpanne til grønsaker. Å grille grønsakene gir god sødme og får frem en rund deilig smak.


COURGETTES GRILLÈES AUX CHEVRE,
eller ganske enkelt salat med squash og geitost.
Til 4 personer trenger du:

4 squash
150 g pinjekjerner
1 rull geitost, Haukeli eller en god fransk variant
1 dl balsamico eddik
0,5 dl olivenolje
Frisk timian

Og nykvernet sort pepper.

Skjær squash i tynne skiver og stek på grill eller i panne, i halvparten av oljen og timian. Salte og pepre. Rist pinjekjerner lett gylne i tørr panne. Reduser balsamico til halvparten. Ta kjelen av platen og bland inn resten av oljen, smak til med salt og pepper. Del osten i biter. Bland alt og ha over olje/eddik blandingen. Pynt med frisk timian og gjerne timianblomster. Passer flott med Serrano eller Parmaskinke til.

5 kommentarer:

Lilla sa...

Mmm, takk for stadig deilig inspirasjon! Lykke til med oppusing, kjenner godt til det, og vet hvor slitsomt det kan være. Spesiel med barn.

Håper det ikke stopper din mat kreativitet helt da :o)

Ha en fin kveld!

pepperkverna sa...

Hei lilla,
Takk for det. Får vel håper at det blir litt matlaging innimellom. Uten mat og drikke osv...Hege

Tiril sa...

Lykke til med oppussingen, det er litt av et styr, men deilig etterpå.
Denne salaten så jo himmelsk god ut, men vittig at du viser salat akkurat i dag, hadde en ekkel opplevelse i går, var på byens beste spisested og skulle lunsje!!
Valget falt på en deilig salat....inntil den nesten var oppspist , da en ekkel kålorm fant ut at her var det best å redde skinnet før jeg satte kål på den og.
Et lite skrik fra meg, servetrisen kom til å fikk fjernet tallerkenen:((( Det blir nok en stund til jeg bestiller salat. Ha en fin helg.

pepperkverna sa...

Hei Tiril,
Huffda. Kålorm hører absolutt ikke til mitt favorittspise heller. Men, en må jo leve litt farlig.....Hege

Trine ;) sa...

Denne squashsalaten ser kjempegod ut, og skal prøves!

Flott blogg du har! Lykke til med oppussingen!

Blog Widget by LinkWithin