Blogglisten

mandag 20. oktober 2008

En typisk suppedag

I huset råder det komplette kaos. Håndverkere med store støvler og høye rop. Tak som rives og vegger som skjæres. Støvføyken står hvit og tett. Skjærende hvin fra elektrisk sag. Umulig å tenke seg at det skal bli beboelig her igjen. At vi skal servere god mat på fat som nå står stablet bort i en eller annen krok. Sitte fredelig rundt bordet i godt selskap med venner. Med munter latter og klirring fra bestikk som eneste støy.


Kjøkkenet er i hvert fall sånn noenlunde brukelig. Så litt mat skal vi klare å få i oss. Men det blir enkelt og ikke storveis. Heldigvis er det fremdeles flotte grønnsaker å få kjøpt. Så i dag blir det suppe.
Mens vi spent venter på hva som kommer til syne når de senkede tak rives……


BLOMKÅLSUPPE MED VRI
Til 6 personer

1 stor, fin blomkål
5 dl melk, ønsker du en fyldigere suppe, erstatt noe av melken med fløte
5 dl kyllingbuljong
6 ss balsamico
200 g røkelaks
Gressløk
Salt, pepper
Blancher blomkålen i kokende vann i 5 minutter. Ta opp og legg direkte i kaldt vann. Fjern stilken, du skal bare bruke bukettene. Skjær røkelaksen i strimler. Kok opp melk og buljong, og kok blomkålbukettene til de møre. Miks i kjøkkenmaskin. Smak til med salt og pepper. Hell suppen i varme tallerkener, ha i røkelaksen, og pynt med finklippet gressløk. Ringle over 1 ss balsamico på hver tallerken. Suppen kan evt. også smakes til med balsamico på forhånd.

7 kommentarer:

Josefine sa...

Hei:) For en herlig blogg du har!
Her dufter det frankrike ja... har vært på en rekke markeder i syd Frankrike og Italia.. like stort hver gang:)Er veldig glad i å lage mat selv, her var det jo mangen fine tips ja.. suppen ser kjempegod ut! Ha en fin kveld, hilsen Josefine

pepperkverna sa...

Hei Josefine, Tusen takk for hyggelig kommentar. Og ja, markedene i syd er en opplevelse. Hege

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Hei igjen,
her var det kommet mange nye fristelser siden jeg sist var inne!
Må bare gi deg et stort kompliment:
Er så hærlig å komme inn her,jeg blir bare kjempefristet,sulten og får stor lyst til å kokkelere ;0)
Og ååå for en delig tur dere har hatt til France!
Kom inn til meg en tur da vel,og få deg en diamant til middag...
Kjerstiklem

Ida sa...

Mmmm... blir alltid sulten av å lese innleggene dine! Blomkålsuppe er en favoritt her hjemme - ingen dum vri du har gjort! Skal testes ut!

pepperkverna sa...

Hei Kjersti og Ida, Og tusen tusen takk for hyggelige ord. Sånt blir en gald av. Hege

mali-mo sa...

Hei! Så koselig å få besøk av en som blogger om mat da! Har kikket litt på oppskriftene dine nedover her, og de ser jo helt fantastiske ut. Fristelsene kommer jo på løpende bånd. SÅ ut som om det var et fantastisk flott marked du hadde vært på også!

Ser dere også er igang med omfattende oppussing hjemme;) men at dere har skånet kjøkkenet da. Hos oss blir det både kjøkken og oppussing av to stuer ogtre soverom, men vi starter med kjøkkenet da. Mye jobb som skal gjøres når man renoverer et gammelt hus og ribber det for alle 50-talls elementer for å finnne tilbake til husets sjel....

Hadde vært artig å se bilder fra husprosjektet deres! Ønsker deg en fin kveld og takk for hyggelig kommentar inne hos meg ;)

pepperkverna sa...

Hei Mali-Mo,
Og takk for hyggelig hilsen. Kjøkkenoppussing er kaos! Kjøkkenet vårt ble pusset opp for et år siden, etter vannlekkasje fra leiligheten over. Et halvt år med åpen himlig, tørkemaskin, håndverker og rot. Da ble det neimen ikke mye matlaging nei! En rask snik inn til mikrobølgeovnen under plastduker og tre lag støv.

Nå har vi akkurat revet taket i de to stuene våre, og der har det åpenbart seg fantastisk stukkatur og gammel gipsrosett. Helt nydelig Dessverre mange skader i taket forøvrig, etter oppheng av nedsenket tak, men flinke håndverkere bedyrer at det skal gå bra! Så vi er kjempeglade.

Å pusse opp et helt hus på en gang høres ut til å være en utfordring. Vi har og et gammelt feriehus som ble "ødelagt" på 60-70 tallet en gang. Sakte forsøker vi å finne tilbake tli det opprinnelige, og stor er gleden hver gang det åpenbarer seg en skatt fra svunne tider..... Lykke til med oppussing hos deg!
Hege

Blog Widget by LinkWithin