Blogglisten

torsdag 16. februar 2012

Fisk på en fredag

Nå er det sannelig på tide med en ny runde med Pepperkvernas tradisjonelle fredagsfisk. Hele Pepperkverna familien er glad i fisk. Som ofte serveres på fredager. Hvis en av oss rekker fiskehandelen.

Skulle tiden bli for knapp er torsk fra Strøm eller Salmalaks redningen. Den får vi som regel hos vår lokale Meny butikk. Delikat og fersk er den en utmerket råvare for litt helgekos.

Denne fredagen har mor gjort innkjøp hos Georg Nilsen Fisk og Vilt . I mange år kunne vi nyte godt av god fisk og topp fagkunnskap hos Georg Nilsens "gamle" butikk nederst i Frognerveien. Helt til husleieøkninger tvang den tradisjonsrike fiskehandleren til å flytte. I dag holder de til på Majorstua. Fra tid til annen prøver jeg å rekke en tur innom for å "mimre om gamle dager". Da kommer jeg alltid hjem med fristende fersk fisk og gode oppskrifter.
Når jeg først var på de kanter stakk jeg som snarest innom Olivier & Co. og kjøpte med meg sennep til sausen. Dagens variant er smaksatt med eple, sopp og pære. Mikset med majones eller som smakstilsetning i sauser gir den et løft både til fisk og kjøtt.


Som denne ukes fredagsfisk. Laget med gode innspill fra matglad fiske-ekspert hos Georg Nilsen.

SKATEVINGE À LA GEORG

Fersk skatevinge

Klaret smør til steking
Salt og nykvernet hvit pepper
Radicchio rosso salat
Parmaskinke
Kapers
Bladpersille
Fersk hvitløk
Sitron

Sennep med eple, pære og sopp

eller annen sennep
Hellman majones
Hjemmelaget Aioli

Mandelpoteter
Meierismør
Salt og pepper

Skrell og del potetene i store terninger. Kok opp og la trekke 2-3 minutter i lettsaltet vann. Hell av vannet og la potetterningene dampe tørre et par minutter. Ha i en stor klatt meierismør, sett på lokket og rist hardt noen ganger på kjelen. Legg potetterningene over i ildfast form og stek gyldne og sprø i stekeovn på 210 grader. Salte og pepre.

Bland aioli med Hellman majones, cirka halvparten av hver, smak til med sennep, salt og pepper.

Riv parmaskinken i strimler og stek sprø i litt olje i pannen. Ha over finsnittet rød radicchiosalat og stek til det faller sammen, la kapers steke med. Helt til sist has i hakket persille og hvitløk som får surre med et minutt eller to mot slutten. Smak til med sitronsaft.

Stek skatevingen i klaret smør.

Server på oppvarmede tallerkner, topp med radicchioblandingen og server potetterninger til. Server med majonessausen ved siden av.

2 kommentarer:

marits provence sa...

Veldig fristende og lekkert ser det ut! Bedre fredagsmat kan man ikke få! Regner med at dere snart er på vei til Frankrike. Ønsker dere god tur og et fint opphold!
Klem fra Marit

pepperkverna sa...

Hei Marit,
Ja, nå setter vi snuten mot syd snart........via Paris. Og så skal vi ned og jakte på håndverkere som skal pusse opp et av badene...... Huff, Tor jeg vet hvordan dagene blir......men vi skal nok nyte livet litt og! Er du på vinterfjellet? Hege

Blog Widget by LinkWithin