Blogglisten

onsdag 22. februar 2012

En liten fugl.....

Sist uke var det lansering av Hummingbirds nye kakebakebok. Og vi var med. Mor og sønn. Helt siden høstferieturen til London, hvor besøk på Hummingbird Bakery på Nothing Hill sto på programmet, har kokken B. på 12 vært lidenskapelig opptatt av cupcakes.

Når innbydelsen til lansering kom, sto begeistringen i taket. Mors små innsigelser om at det nok ikke gjaldt han ble overhodet ikke tatt alvorlig. Klart han skulle på lansering. Han er jo en stor fan! Skulle bare mangle.........

Etter lang tids forhandlinger (les: mye mas.....) ga morshjerte etter. En velvillig lærer bevilget en time fri, mor og sønn avtalte å møtes hos United Bakeries på Karl Johan, og med ett var verden rosenrød og søt.


Vi kom, vi så, vi smakte. Med bok under armen gikk kakekokken lykkelig tilbake til skolen.

Når mor kom hjem sivet herlige dufter fra kjøkkenet. Kakekoken var i full sving, cupcakes var bakt, inspirert av Hummingbird. Oppskriften er sånn cirka hentet fra boken og modifisert etter kokkens humør.
SJOKOLADE CUPCAKES

15 cupcakes


80 g smør

250 g sukker

220 g mel

2 ss kakao

1 ts bakepulver

1 knivsodd salt

2, 5 melk

2 egg

Glasur

400 g melis

100 g kakao

150 usaltet mykt smør

1/2 dl melk

Bland smør, sukker, mel, bakepulver og salt og kakao. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Pisk egg og melk sammen og bland inn. Kjør sammen til blandingen til det blir en glatt røre.

Fordel røren i muffinsformer. Fyll bare trekvart. Stek på 190 grader i 15-18 minutter. Avkjøl.Til toppingen kjører du melis, kakao og smør i kjøkkenmaskin, spe med melk til passende konsistens. Legg på et raust lag glasur.

2 kommentarer:

Ingvild sa...

Herlig!!

Det må jo ha vært litt av en opplevelse for ett fan som han !!

Klem Ingvild

tonemor sa...

..titter stadig innom i påvente av litt provence stemning og spennende oppskrifter...

Blog Widget by LinkWithin