Blogglisten

tirsdag 14. februar 2012

Dessert for de som vil være ekstra kjærlige

I dag skal mine kjære få en søt overraskelse. På dessertbordet kommer en liten godsak som mor planla og preparerte i smug i går kveld. Dagen i dag er dagen for kjærlighetserklæringer. Har jeg forstått.

Vi har vært raske til å adoptere skikken med Valentinsfeiring. Butikker bugner av gaver og oppmerksomheter. Og røde hjerter. Nå skal vi alle erklære vår kjærlighet til den som står oss aller nærmest.


Røde roser, truser med hjerter. Krus med kjærlighetsviser i hanken, lovemovies, hjerter på sengetøy, parfyme for dagen. Det er ingen ende på hvor mange kjærlighetserklæringer man kan velge mellom.


Min inneholder pære og serveres i glass:


KJÆRLIGHETSDESSERT TIL HELE FAMILIEN


Pærer

Vaniljestang

Sukker

Vann

1 anisstjerne

Litt sitron


Fløte

Sukker

Poire Williams (pærebrennevin)

Eller Cognac

Mandelkaker som du finner her


Hjemmelaget vaniljeis


Skrell og del pærene i biter. Kok sammen en lake av sukker og vann. Skrap frøene av en vaniljestang og la frø og stang koke med. Ha i anisstjernen. La pærebitene trekke i laken til de er møre. Ta ut anisstjernen når det er nok smak. Den bør ikke bli for sterk. Avkjøl og smak til med litt sitronsaft.


Knus mandelkjeksene.


Pisk fløte med sukke til krem og smak til med brennevin.


Ha pærene med litt lake i et glas, legg over et lag knuste mandelkjeks og topp med krem. Server en god vaniljeis ved siden av.

Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin