Blogglisten

torsdag 8. september 2011

Helgens kulinariske høydepunkt

Helgemenyen er klar. Fredag blir det fisk, lørdag blir det fugl. Søndag blir det hverken fugl eller fisk............, men risotto kan jeg tenke. Med egenplukket sopp. Hvis værgudene er med oss.


Vinene er kjøpt inn og ligger på kjøl. Råvarer er klare, bare osten mangler. Den skal kjøpes hos Flaneur/Gyldne bønne. En flott ny ost og delikatessebutikk på Briskeby, med kaffebar som serverer utrolig god kaffe. Så for deg som er på de trakter, stikk innom og prøv!

Lørdagsanden skal få følge av morkler i portvinssaus, smørbakte gulerøtter og plomme/rødløkkompott. Og så en vin fra Chateau-neuf-du-Pape.


Hva mer trengs det? Kanskje noen små smørristede potetkuler.......


AND MED MER
Til 2


1 andebryst

Salt og pepper

Litt akasiehonning

Noen gulerøtter

Litt olje

Smeltet smør

Salt og pepper

Hakket persille


Poteter

Smør


Plomme/rødløkchutney som du finner her


Saus:

Noen tørkede morkler

1 sjalottløk

1 1/2 dl portvin

5 dl kalvekraft

Salt og pepper

Kaldt smør i biter


Legg morklene i bløt i varmt vann 30 minutter. Finhakk sjalottløk, la denne surre myk i litt smør, ha over portvin og kok inn til halvparten gjenstår. Ha over kraften og kok inn.


Hakk morklene fint og la trekke i den innkokte sausen. Ved servering varmes sausen opp, rør inn smør i ønsket mengde, og smak til med salt og pepper.


Rut skinnsiden på andebrystet, gni med salt og pepper. Stek med skinnsiden ned. Jeg bruker gjerne jerngryte når jeg steker andebryst, da slipper jeg fettsprut. Tøm ut fettet, og snu andebrystet. Total steketid avhenger av størrelse, men beregn cirka 12-15 minutter. Du kan også steke ferdig i ovn. Helt på slutten av stekingen drypper du over litt honning. Ta opp brystet og la det hvile før du deler det opp.


Del gulrøttene i to på langs, grill de raskt i litt olje i grillpanne eller vanlig stekepanne. Legg i ildfast fat, drypp over litt smeltet smør, salt og pepper og bak i ovn på 200 grader til de er møre, men fremdeles med litt motstand. Rull i hakket persille.Lag små potetkuler med et pariserjern. Stek gyldne og sprø i smør, salte og pepre.

Server med
plomme/rødløkschutney som lunes lett.

3 kommentarer:

Stina sa...

Tack för kommentaren :)
Du har väldigt härliga recept i bloggen, fâr mycket inspiration! Däremot sâ fâr jag varningar av google varje gâng jag försöker gâ in pâ din blogg. Vet inte varför...

Nâväl, det lâter som ni kommer fâ en kulinarisk helg ;)

Anonym sa...

Enig med Stinis - herlige oppskrifter !

Google kommer også med advarsel hos meg når jeg forsøker å åpne nettsida di. Du burde kanskje sjekke hva som er problemet..

Anonym sa...

Dette så kjempegodt ut. Jeg vil ellers takke deg for en fantastisk og inspirerende blogg som det er en fryd å lese hver gang!

Hilde:)

Blog Widget by LinkWithin