Gatehjørnene på Frogner bugner av modne plommer i mange varianter. Dypeblå, gul og røde, flerfargede Opal og hva de nå heter alle sammen. Utenfor grønnsakshandleren i Vika, hos Bunnpris på hjørnet og i disken hos Meny er det plommefest. Noen er søte og gode, akkurat passe til å spise som de er, andre passer best i kaker.
Nå er tiden inne til å ta for seg av bugnende fat. Sylte, bake, safte og spise. Eller lage perfekt tilbehør til høstens vilt:
2 kg plommer
3-4 rødløk
Fersk rød chili
2 fedd fersk hvitløk, finhakket
1-3 dl sukker
avhengig av hvor søte plommene er
4 ss akasiehonning
Litt revet fersk ingefær
Balsamico
Salt og nykvernet pepper
Del plommene i to og fjern steinene. Skjær rødløken i ringer. Hakk ønsket mengde chili, det er greit å prøve seg litt frem, styrken på chili varierer. Ta på mer etterhvert som det koker inn. Bland alt unntatt balsamico i en kjele og kok til blandingen er mør, cirka 30 minutter.
Avkjøl og smak til med balsamico, evt. salt og pepper. Hermetiser på rene glass, oppbevar kjølig og nyt det med høstens vilt. Eller et andebryst på lørdagskvelden.
5 kommentarer:
Takk for kommentar. Det gjorde at jeg fant tilbake til din herlige blogg!! Plommer...det har min bror mye av som jeg kunne få. Gjett om jeg skal lage chutney!?! Vann i munnen her jeg sitter...
Ha en fin kveld.
Nam,nam plommer er godt!!;-)klem frå Lisen
Takk! Denne chutney'en skal jeg lage.
Takk for hyggelige ord fra dere alle.
Hege
Hei!
Har akkurat laget denne - veldig godt! Kommer til å passe ypperlig til elgkjøtt og diverse. Takk for oppskrift.
Hilsen Cecilie
Legg inn en kommentar