Blogglisten

onsdag 14. mars 2012

Et sikkert vårtegn

Vårt vårlige Provencebesøk er over. Men smaken av vår har vi tatt med hjem. Hos grønnsakhandleren på hjørnet fant jeg friske "feves". Eller bondebønner/favabønner som jeg tror vi kaller det på norsk. Noen som vet?

I Provence er "feves" på markedet et sikkert vårtegn. De kommer tidlig om våren, og med sin lekre grønnfarge og delikate smak er de en av mine yndlingsbønner. Og så er de raske å tilberede. Hos oss brukes de både som egen rett og som tilbehør til kjøtt.

EN VÅRBØNNE

Friske "feves", bondebønner
Baconterninger
Hakket løk
Hakket fersk hvitløk
Frisk persille
Olje
Litt vann
Salt og nykvernet pepper

Om du ønsker kan du lage en "instant saus" av 2 eggeplommer rørt sammen med et par skjeer kaldt vann og røre dette inn i de varme bønnene før servering.

Rens bønnene. Surr hakket løk, hvitløk og baconterningene 2-3 minutter før du har i bønnene. La surre litt i oljen før du har i litt vann, litt salt og legg på lokk. La trekke/småkoke til bønnene er passe kokt. Ferske Feves er vårbønner som ikke trenger lang koketid, de må gjerne ha litt tyggemotstand. Rør inn haket persille, smak til med salt og pepper og server.

Med godt landbrød til er dette en herlig lunsjrett, men det passer godt som tilbehør til kjøtt som middagsrett og.

3 kommentarer:

Brocante sa...

De er deilige! Gleder meg til å reise til Frankrike snart.

pepperkverna sa...

Hei Brocante, Gled deg stort! Jeg kan nesten ikke vente til påske......og villaspargesen! God tur! Hege

Helene sa...

Hei! Så hyggelig blogg du har! Og takk for en veldig fristene oppskrift på (hestebønner?)! Har en pose liggende i fryseren som jeg ikke helt har visst hva jeg skal gjøre med, så denne kom som bestillt. Her i Valencia har sukkerertene nettopp kommet (eller mangetout som dere vel kaller det i Frankrike). Det er definnitivt et vårtegn her :-D Ha en fortsatt god påske!

Blog Widget by LinkWithin