Blogglisten

onsdag 25. januar 2012

Fish and chips à la mormor

Verden er rar. På kjøkkenet vårt, i stua, ja til og med i gangen er det kokebøker i bokhyllene. Bøker til å bla i, se i og hente inspirasjon fra . Du verden så mange kokebøker man kan skaffe seg. Fordi de er lekre, nye, anderledes, røffe, tøffe eller vakre. Flotte fotos, eller nye smaker. Nytt design på grovt papir. Glanset papir. Fra kokker i inn og utland.

Slik at vi kan bli inspirert og lage god mat......

Min mormor laget fantastisk mat. Hun hadde en kokebok. Den har jeg arvet. Full av spor etter flittig bruk. Med retter som bla laget fra bunnen av. Der er oppskrift på fylt fasan, forloren hare, specier, retter fra svundne tider. Og mormors helt egen fiskepudding, sirlig nedtegnet med vakker håndskrift.

SKIKKELIG PUDDING
1 kg fisk


1 1/2 ss salt
2 ss potetmel
1/2 kopp smeltet smør
En del kald kokt melk
En del fløte

Egentlig skal jo fisken skrapes og males for hånd. Tre ganger. Først med salt, så med potetmel, deretter med smør. Men. Skal gamle skikker leve, må det modernisering til.

Så nå kjøres det i Magimixen til passende fin konsistens. Deretter spees den, først med melk, deretter med fløte litt av gangen mens det kjøres vakkert inn. Krydres til slutt med finmalt muskatnøtt og hvit pepper.

Has i form og stekes i vannbad på 170 grader i 50-60 minutter.

Serveres med:
Pommes frites av mandelpoteter
og

Epletzatsiki:
Eple
Rødløk
Tyrkisk eller gresk yoghurt
Litt honning
Litt Dijonsennep
Salt og nykvernet hvit pepper

Eple og rødløk skjæres i små terninger. Bland med yoghurt og smak til med resten.

1 kommentar:

marits provence sa...

Dette ser veldig godt ut! God fiskepudding er en av mine store favoritter. Takk for koselig mail. Du hører snart fra meg.
Ønsker dere en fin helg!
Solskinnshilsen fra Marit

Blog Widget by LinkWithin