Blogglisten

onsdag 18. januar 2012

Absolutely Wasabi

Starten på det nye året har vært full av travelhet på alle kanter. Både på jobb og hjemme har det gått slag i slag. Nyttårsfeiring med gode venner, juleselskap med gamle venner og og middagsinvitasjoner fra nye venner har fylt tiden med hyggelige opplevelser.

Og så det januars høydepunkt, (for noen.......,) juniors store dag. Som ble behørig feiret med ekte James Bond selskap. Hvis noen noen gang skulle ønske å vite noe om den nervepirrende opplevelsen det er å bli innvadert av borti 20 hemmelige agenter på 11-12-13, alle med "lisence to kill", er M klar med en detaljert rapport. Så snart hun har samlet seg igjen.....


Her var det Casino, forsering av laseralarm i form av røde ulltråder oppspent i mørk kjeller, skyting på blink, kodete meldinger, låste kofferter med spesialeffekter fra Q....Og et spetakkel av høyeste klasse.


Den dagen hadde resten av familien behov for sterk trøstemat for å komme til hektene igjen. Indrefilet med Wasabi. Som blir aldeles nydelig på smak når den blir varmebehandlet på denne måten. Servert med tempura ble det omtrent à la Bond in Japan. Og den ble så bra at den sikkert kommer i reprise.


BIFF à la BOND


Til 2

 1. Meget god og mør indrefilet
  Salt og pepper
  Wasabipaste

  Grønnsaker i Tempura:
  Tynne skiver av Gulrot og Squash
  Kjørvel

  Tempurarøre:
  1 eggeplomme
  2 ss mel
  0, 5-1 dl vann
  Isbiter

  Mel til å dyppe i
  Olje til fritering

  Soyasmør:
  3 deler meierismør
  1 del soyasaus

  Tempurarøre:
  1 eggeplomme
  2 ss mel
  0, 5-1 dl vann
  Isbiter


  Mel til å dyppe i
  Olje til fritering

  Soyasmør:
  3 deler meierismør
  1 del soyasaus

  Del hvert kjøttstykke i tre tynne skiver. Salte og pepre. Smør en skive med et tynt lag Wasabi på hver side. Monter kjøttet sammen igjen, med Wasabiskiven i midten. Stek 2-3 minutter på hver side. La hvile. Kjøttet skal være ganske rått i midten, så det bør være mørt og delikat. Smelt smøret nøttebrunt, hell forsiktig over i annen kjele, slik at du ikke får med det brune i bunnen. Bland inn soyasaus.Lag tempurarøren:

  Pisk eggeplommen med vann, sikt inn melet og rør. Ha isbiter i røren. Dypp grønnsakene først i mel deretter i tempurarøren. Drypp av og friter til lekre gyldne i varm olje. Pynt med kjørvel, server med kjøttet og lunt soyasmør.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Gott Nytt Ar Hege , var i Norge men had inte tid riktigt!
livet är lite galet just nu ...
Kram
Garance

Benedicte Sofie sa...

Deilig :)

Blog Widget by LinkWithin