Blogglisten

mandag 31. oktober 2011

What can you make of this?

Grønnkål har aldri vært noen stor favoritt her i huset. Ufortjent har den hatt rykte som en liten kjedelig sak, som vi ikke helt har visst hva vi skulle gjøre med. Joda, tilberedelesrådene var der, koke, smørdampe osv. Og vi har prøvd dem alle. Uten at begeistringen har stått i taket.

Synd er det. For grønnkålen er en sann vitaminbombe. Proppende full av A og C vitamin og sunnhetsbringende fosfor og jern. Fargesterk, flott å se på og sunn. Og så så vi lyset.



En smakssterk lunsj på økologisk matmarked i London der grønnkålen ble et hyggelig bekjentskap. Lett forvellet i salat med mye smak var den perfekt tilbehør. Som herved anbefales på det varmeste.




SALAT TIL GRØNNKÅLENS FREMME


Frisk grønnkål

Soltørkede tomater


Sorte oliven

Rosiner

Pinjekjerner


Dressing:

1 ss akasiehonning

1 ss dijonsennep

2 ss balsamico

1 ss finhakket rødløk

Olivenolje

Salt og nykvernet pepper

Skjær grønnkålen i strimler som forvelles i lettsaltet vann til den har passe tyggemotstand. Renn godt av og avkjøl.


Rist pinjekjernene lett i tørr panne.


Miks alt til dressingen uten oljen. Visp inn olje, først dråpevis, deretter i tynn stråle mens du visper.


Bland alt til salaten og vend inn dressingen. La trekke noen minutter før du serverer som tilbehør til kjøtt eller kylling.

2 kommentarer:

Benedicte Sofie sa...

mmm...ser godt og friskt ut!

Emilia sa...

Mmm, grönkål är ju fantastiskt gott. Jag hoppas att det går att hitta här på det småländska höglandet i vinter för jag måste göra långkål till jul :)

Blog Widget by LinkWithin