Blogglisten

tirsdag 11. oktober 2011

Plomme til en gammel dame

Det finnes en nydelig gammel dame som har levd et langt og rikt liv. Et liv fylt av gleder og sorger. Og mye arbeid. Med stor kjærlighet har hun tatt vare på alle som er så heldige og nyte godt av hennes omsorg. Det har vært mye latter og det har vært tårer. Mange støttende ord og trøstende stunder. Hun har vært et solid ankerfeste i livet for mange.

Nå har glemselens slør begynt å senke seg over det levde livet. Sakte forsvinner minner, mennesker slettes fra hukommelsen. Dagliglivets kjente gjøremål blir ukjente og vanskelige. Utryggheten inntar hverdagen. Og vi står hjelpeløse tilbake og kan ikke være med på hennes ensomme reise. Lenger og lenger bort fra oss.Men vår gamle dame har fremdeles gode minner og gleder med seg i bagasjen. Noen minner er sterkere enn andre. Som smaken av plommer. Den bringer frem gode tanker. Fra den gang hun lekende løp i sin tantes frukthage. Eller lå på ryggen i grasset. Så på skyene og spiste plommer...........

Derfor lager vi

ET PLOMMEMINNE FRA GAMLE DAGER

Deig:

75 g smør

1 dl sukker

1 ts vaniljesukker

2 egg

2 dl mel

1 ts bakepulver


Store plommer

Demerara sukker


Fyll:

1 dl fløte

1/2 dl sukker

1 egg

1 dl grovhakkede hasselnøtter


Rør smør, sukker og vaniljesukker hvit. Rør inn eggene. Vend til slutt inn mel blandet med bakepulver. Ha røren i en smurt og melet form.

Del plommene i to, fjern steinene og vend snittflatene i demerarasukker. Stikk plommene i røren, med snittflaten ned.


Mens kaken steker ca 25-30 minutter på 180 grader, lager du fyllet.

Pisk fløte og sukker til krem. Rør i egget. Vend inn de grovhakkede hasselnøttene.


Ha fyllet over kaken og stek videre 15-20 minutter.


Kaken er best samme dag, dagen etter har nøttene lett for å bli myke. Men et er godt det og........

3 kommentarer:

marits provence sa...

Det er en vemodig historie du skildrer, som dessverre rammer mange etterhvert som årene går. Så koselig at du laget en plommekake til damen! Smaksansene er det sikkert ingenting i veien med.
Solskinnshilsen fra Marit

pepperkverna sa...

Hei Marit,
Ja, det er trist når de en er glad i blir sakte borte. Det gjelder å skape gode øyeblikk.......Håper alt er bra med deg!
Hege

TinaGustafsson.com sa...

Vad god kakan ser ut att vara!

Blog Widget by LinkWithin