Blogglisten

mandag 17. oktober 2011

Blåbæreplekake

Vår familie lever etter prinsippet feires det som feires kan! Så eplets dag, 17. oktober, ble behørig feiret. På forskudd. I helgen.


Husets unge mesterkokk smelte sammen en kake i all hast. Bokstavelig talt. Her gikk alt i mikseren, raskt og efektivt. Deigen ferdig på en-to-tre, epler og blåbær og så en gutteneve med brunt sukker skjødesløst strødd på toppen.


Resultatet ble en praktfull kake. Som forsvant før eplets dag opprant. Så da skulle det ikke forundre meg om det blir eplemuffins i anledning dagen..........."EPLEKAKE BARE BLÅBÆR" À LA CHEF DE CUISINE


220 g mel

1 ts bakepulver

125 g sukker

1 ts vaniljesukker

120 g mykt smør

2 egg

1 1/4 dl melk

Fyll:

Epler

Blåbær

Rørsukker
Kokken gjorde som følger: Hadde alt til deigen i Kenwooden og mikset sammen til deig med K-armen.Hadde deigen over i en smurt og melet form. Toppet med skiver av epler og blåbær og drysset et par spiseskjeer rørsukker over.Stekte på 170 grader i 40-50 minutter.


Serverte lun med en god vaniljeis til.


For de som ønsker en noe mer kontrollert fremgangsmåte, kan det være en ide å piske egg og sukker stivt, sikte og blande lett inn det tørre, for deretter å spe vekselsvis med smeltet smør og melk. Toppe med bær, epler og sukker og steke som over.

6 kommentarer:

stine alme sa...

Den så god ut :)

Cupcakes og champagne sa...

Nam nam, det så godt ut :)

Akeleiedamen sa...

formidable!

Fies notiser sa...

Epler og blåbær, det må jo bli helmaks! Epler har jeg allerede, men blåbærene... ehhh... Mon tro om jeg finner på en erstatning? Eplekake blir det iallefalle - 1000 takk for inspirerende oppskrift :-)

Jeg må visst også legge meg til som følger på denne fine bloggen :-)

TinaGustafsson.com sa...

Mmmmmmmmmmmmmmmmm, säger jag bara!

pepperkverna sa...

Takk til alle for hyggelige ord! Hege

Blog Widget by LinkWithin