Blogglisten

mandag 2. mai 2011

Et lite streif av sol på mitt bord

Påsken ble som seg hør og bør, tilbrakt i et sommervarmt Provence. Som kunne by på deilige varme dager med sol og velsmakende lunsjer. Lune kvelder med middag i hagen, sesongens første jordbær fra Carpentras fulle av smak, og sesongens siste asparges fra Villelaure struttende og friske.

I veikanten blomstret villtimian lilla og vakkert, klar til å krydre det tradisjonelle påskelammet 1. påskedag.Innkjøpsturer på lokale markeder, ost, fisk, grønnsaker og krydder med smak. Vin fra lokale produsenter, gjensyn med gode naboer og slakterens helt fantastiske kalvecarpaccio overrislet med fersk olivenolje fra landsbyens egen mølle, gjorde ferien til en skikkelig batterilader.

Etter hjemkomsten har vi fortsatt den "sydlige" trenden med velsmakende og fargerike grønnsaker på bordet. Som denne lille "sausen", et lite streif av solskinn på bordet.Den er enkel og velsmakende og passer både til kjøtt, fisk og kylling.

SOLSKINNSAUS

6-8 tomater

2 sjalottløk

2 dl grønnsaks-

eller kyllingkraft

4 ss meierismør

Frisk basilikum, hakket

Salt og nykvernet pepper
Hvis du har tid, kan du gjerne fjerne skinn og frø fra tomatene, det blir hakket med delikat da. Men det er jo ikke strengt tatt nødvendig.

Grovhakk tomatene. Finhakk løken. Kok opp løk og kraft, kok inn til halvparten gjenstår. Rør inn smøret i biter, ha i tomatene og kok opp. La trekke i 4-5 minutter. Ha i hakket basilikum, smak til med salt og pepper.

Og du har en solskinnssaus klar til servering!

2 kommentarer:

tonemor sa...

Så hyggelig at du er tilbake. Gleder meg til mange gode stemninger og idéer videre!

Sissel and Cicerone sa...

Denne sausen vil jeg prøve straks jeg er på min hasienda i Andaluzia. det er noe med de friske smakene fra ordentlig fersk mat. Takk for bloggen din

Blog Widget by LinkWithin