Blogglisten

torsdag 14. april 2011

Påskeblått

Har du påskefri og god tid kan du benytte anledningen til å kose deg litt på kjøkkenet. Riktig boltre deg i friske urter til påskelammet, fristende eggeretter til frokost og knallfarger til desserten. Fra fryseren tømmes de siste rester av fjorårets bær og frukter. Nå skal det ryddes plass for årets fristelser. Nå skal det riktig fylles på oksidanter for å fjerne den siste rest av vårslapphet og vinterfølelse.
Både øye og gane skal gledes og i påsken har vi litt ekstra tid. Som vi gjerne bruker til å lage:


PÅSKENS BLÅESTE DESSERT

Bunnen:

1 egg

1 dl sukker

1/2 dl mel

2 ss kakao

1/4 ts bakepulver

1 ss moste blåbær

1 ts vaniljesukker

5 ss vaniljekesam

litt saltToppen:

1 fløte

3 1/2 gelatinblad

3 eggehviter

1 1/2 dl sukker

litt vann

250 g moste blåbær


Pynt:

Hvit sjokolade

Jordbærsaus

Skoldede mandler


Til bunnen vispes egg og sukker lett og luftig. Sikt i mel, kakao og bakepulver, vaniljesukker og salt. Bland lett inn. Rør sammen blåbær (jeg bruker frosne som jeg tiner, lar renne av og moser) og vaniljekesam og rør forsiktig inn.


Ha røren i en bakepapirkledd springform (20-22 cm) og stek på 180 grader i 15-20 min. Sjekk med bakepinne for å se om den er stekt. Avkjøl.


Til moussen piskes fløten til krem. Legg gelatin i vann. Pisk egghvitene stive mens du koker sukker og vann til sukkeret er løst opp. Hell sukkerlaken forsiktig i egghvitene mens du pisker hele tiden. Pisk til avkjølt.


Smelt gelatinbladene sammen med litt av de moste blåbærene. Rør inn resten av blåbærene i marengsen, vend inn krem og den smeltede gelatinen med lett bevegelser.


Ha moussen over bunnen og frys. Vil du servere porsjonskaker, stikker du ut bunnen med konditorringer før du fyller moussen over. Det er lurt å legge folie under ringene som du setter på en skål før du fryser disse.


Smelt hvit sjokolade over vannbad. Lag små "gitter" som du bruker til pynt, avkjøl til stivnet. Dra en skje smeltet sjokolade på tallerken, dra over litt jordbærsaus.


Ta ut av fryseren en stund før servering, den er aller best servert halvfrossen.

6 kommentarer:

Linn sa...

Nam! Dette ser bare nydelig ut for en som fortsatt har overSkudd av blåbær i fryseren!!! God påske!

Werner sa...

Da skjønner jeg at jeg må sette av tid til å plukke blåbær i år, sånn at jeg kan rote frem slike rester til neste vår! God påske!

tonemor sa...

Hei! Er du på påskeferie? Kanskje i Frankrikelandet?!
Gleder meg til du er tilbake med blogginnlegg; inspirasjon, idéer og livsglede..

tonemor sa...

Hei, er du på ferie? Gleder meg til du er tilbake på blogg!

tonemor sa...

Beklager, jeg så ikke opplysningen øverst i feltet her.
Forøvrig en god idé, mange av de yngre bloggerne kunne trenge en "sil" Alt godt fra tonemor

pepperkverna sa...

Hei TOnemor,
Ja, det har vært en fin ferie i Frankrike, og jobb og annet hat hopet seg opp........Men det skal nok bli et blogginnlegg så snart jeg får hodet over vannet....
Hege

Blog Widget by LinkWithin