Blogglisten

tirsdag 28. september 2010

Forskningsdagene på kjøkkenet

Det blir lite blogging om dagen. Huset er snudd på hodet i et langdrygt oppussingprosjekt. Som stadig blir mer og mer langvarig.......Støvet faller i en tett strøm som aldri tar slutt. Og legger seg som nysnø over hele huset. Men ulikt nysnø smelter det ikke bare bort. Sukk!

Snekkere, murere, gipsmakere og malere kommer og går. Og ennå har ingen sett elektrikeren!
Hvorfor? Hvorfor i all verden begynte vi på dette? Vi hadde da et helt brukbart tak fra før......Gutterom og kontor er tømt. Skuffer og skap er renset for innhold. Stuene er fylt til randen av hyller, skrivebord, bøker, løse kvitteringer, fakturaunderlag og bilag på avveie. Bukser, sokker og sko. For ikke å snakke om lego. Har noen av dere en anelse om hvor mange legobrikker det er plass til på et gutterom på 25 kvadratmeter?

Vi snakker enorme mengder!!! Giga-Mega-Stratosfæriske kvantum!

Det er livsfarlig å bevege seg i stua. Onde skikkelser fra Star Wars og Harry Potter figurer ligger klare til angrep under stuebordet, Indiana Jones svinger seg i taklampa og Rock Raiders er i ferd med å jevne stereoanlegget med jorda. I peisen står gorillaen fra kamerat Sjur og brøler høylydt. Og aller innerst står pc-en der bildene lastes opp..........Dit inn våger jeg meg ikke så ofte. Faren for beinbrudd er overhengende!

Men helt gitt opp har jeg ikke. I slutten av september hvert år er det Forskningsdagene, en rekke arrrangementer landet rundt som er spennende for vitebegjærlige store og små. I Oslo var det Ungforsk i helgen, et spennende arrangement der små forskerspirer kan prøve ut mye og lære mangt og meget.

Vi fortsatte forskningen hjemme på kjøkkenet der følgenede hypotese måtte testes ut:

"Mamma, vet du hva? Jeg tror det går det an å lage cookies med M i!"B. på 10 er opptatt av mat og matlaging. Ofte disker han opp med lekre salater, lunjser eller fristende tapassnacks til husets øvrige beboere. Og jeg synes det er gøy når han vil eksprimentere på kjøkkenet. Slikt blir det matglede av. For ikke å snakke om:

MMMMEGET GODE SMÅKAKER

15 småkaker

100 g mel
50 g store havregryn
50 g brunt sukker
1/2 ts bakepulver
100 g smeltet smør
1 egg
150 g M, grovhakkede
Litt salt

Blant alt det tørre og ha i grovhakket M. Bland inn smeltet smør og et lett sammenpiskt egg.

Bruk en skje til å sette små topper på en bakepapirkledd stekeplate. Klapp lett ned. Stek på 180 grader 12-14 min. Avkjøl på rist.

Sett så sammen et testpanel av små og store kakespisere.
Og smak.

Forsøkets konklusjon: Ja det går an å lage cookies med M i.

Men du verden som det ser ut på kjøkkenet etterpå.......

6 kommentarer:

Janna sa...

Megafristende kaker, og med "M" som er så godt! Disse MÅ prøves ut, kanskje datteren i huset - 15 år gammel - kan bli litt inspirert :-) Håpet er lysegrønt!

Morsom lesning forøvrig!

Ha en fin onsdag videre.

Mvh
Janna

Unknown sa...

Kakene ser nydelig god ut. Dette husprosjektet hadde vi fjor over altfor la...........ng tid. Jeg tenker ennå på det med gru fordi det var mye vi ikke ble fornøyd med. Håper dere er heldigere. :))

Stine sa...

Ser deilig ut!!!
Prøve den bringebærkaken din her om dagen... etter intens leting etter bringebær her på øya måtte vi til slutt ty til de frosne desverre... men ble god altså, ikke like fin som din... og litt mye gelantin... men neste gang da blir den perfekt vil jeg tro!! :)

pepperkverna sa...

Hei Janna, takk for hyggelige ord. JA, noen ganger må det lokkes og bestikkes.....

SNakkemunn, skjønner du kjenner til hvordan oppussingsmarerittet....Vi blir nok fornøyde når det en gang er ferdig, ihvertfall før fakturaen kommer! Takk for hyggelig hilsen.

Hisan Stine, synd med bringbærkaken, gelatin er alltid vanskelig når man har bær, det er jo så foskjell på hvor mye fuktighet bærene inneholder. Håper den blir helt perfekt neste gang! Hege

FruLisa sa...

MMmm...nå fikk jeg skikkelig lyst på noe søtt på morgenkvisten...må se hva kaffeautomaten kan tilby..

Når det gjeler eplegeleen er jeg svært redd den aldri blir gele.. Jeg satte den ute i går kveld for avkjøling, men den var på en måte ikke stiv da jeg tok den inn igjen:-/ Men - den er satt i kjelleren i håp om at "noe" skal skje.. Ellers blir det særdeles søt saft:-)

Ha en finfin dag

Hilde sa...

Takk for hyggelig kommentar på bloggen min! Kakene høres helt fantastiske ut! :-) Glimrende ide å bruke M da! Mmmmm..

Blog Widget by LinkWithin