Blogglisten

torsdag 2. september 2010

Sydende, boblende lammegryte med eksotisk tilsnitt

Nå er det lammetid. Lammefrikassè med ferske grønnsaker har allerede stått på menyen. Fårikål får vente til litt lenger utpå høsten. Det hører de våte dager og mørke kvelder til. Nå prøver vi nye og spennende smaker på lammerettene.


På vår lokale Meny butikk hender det at vi er heldige og kommer akkurat i tide til når ukens ferske lam skjæres opp. Da gjelder det å sikre seg godbitene som raskt forsvinner. For lammekjøtt kan serveres i mange fristende varianter.

Som denne smakfulle pannen, med sydende og boblende lammekjøtt. Som blir helt herlig smaksatt med safran. Og selvfølgelig med høstens flotte grønnsaker til. Resultatet ble så bra at retten forsvant før fotografering av det ferdige resultatet.........


EKSOTISK LAMMEPANNE

Lammekjøtt fra bog
i litt store biter og med ben
Selleri, gjerne det grønne og
Gulerøtter
Løk
Fersk hvitløk
Sherrytomater
Evt. noen biter rød chili
om du så synes
Hvitvin
Vann
Noen safrantråder
Salt og pepper


Kutt løk, selleri og gulerøtter i litt grove biter. Del hvitløkfeddene i to. Grovhakk det grønne på sellerien.


Salte og pepre lammekjøttet og brun det lett på begge sider i en vid panne. Ha i grønnsakene som får surre med et par minutter før du har i hvitvinen. Gi det hele et oppkok før du tilsetter vann slik at kjøtt og grønnsaker blir nesten dekket.


Etterhvert har du i safrantrådene, det grønne fra sellerien og hele små tomater. La det hele koke til kjøttet er mørt. Sjekk underveis, kanskje må du etterfylle med litt vann.


Du kan evt. legge på et lokk for raskere koking. Men du så godt det dufter om det får lov til Å stå og småputre i pannen sin....... Når retten er ferdig, kokes det hele inn litt uten lokk.


Vil du ha litt mer "norsk" tilsnitt, serverer du kokte poteter til.

6 kommentarer:

Bravo sa...

Dette hørtes bare så godt ut--Må prøves!

Lurer litt her: Har du noe tidsaspekt for koketiden? Skjønte at man må putre til det er mørt, men er det 2-3 timer omtrent, eller kortere?

Litt sent forresten, men velkommen tilbake. Så hyggelig å se aktivitet i bloggen her igjen:)

Bravo sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
pepperkverna sa...

Hei Bravo, takk for hyggelig hilsen. Koketiden avhenger av hva slags kjøtt du bruker, jeg brukte fra bogstek. Og koketiden var sånn ca 1 1/2 time, kanskje litt mer. La på lokk for å speede opp kokprosessen litt etterhvert. VI ble veldig fornøyd med retten, safransmaken gjorde det til en "ny" opplevelse. Hege

Et lite land sa...

Herlig med lammesesong! Lam er definitivt mitt favorittkjøtt. Takk for fin oppskrift!

Maliva`s verden sa...

Hei og velkommen tilbake igjen. Skjønner at du og dine har hatt en fantastisk ferie i Frankrike i sommer. Jeg nyter hvert bilde her inne, og for ikke å glemme alle de fristende oppskriften dine da;o)
Lammegryten er notert og skal lages utover. Helt klart.
Ha en fin ukestart.
Klem fra Maliva

pepperkverna sa...

TLI et lite land, lam er e av høstens gleder, som gjør tapet av sommeren litt lettere....

Hei Malivas Verden, og takk for dn hyggelige hilsenen. Ferien var flott, men du verden så fort det går....!Håper du og dine hadde det kanllfint! Hege

Blog Widget by LinkWithin