Blogglisten

søndag 5. september 2010

When you`re feeling blue........

Noen søndager kommer før de burde.......Helgen har vært altfor kort, og arbeidslivet nærmer seg fartruende.......Og da hender det den kommer. Søndagsbluesen.

Heldigvis har vi funnet en effektiv medisin. Hjemmelaget pizza av den tynnbunnende italienske typen og en flaske god rødvin foran peisen.


Og så selvfølgelig etterfulgt av den søte prikken over i-en. En fristende liten dessert. Og siden vi er inne i den altfor korte frukt og bærsesongen, gjerne noe med bær.

Som dette lille blåbærglasset. På en av våre mange soppturer i Maridalen fikk årets siste blåbær bli med hjem. Mange var de ikke, men de var søte og gode, og akkurat nok til tre små desserter som kurerte søndagens mismodighet.......


ET LITE GLASS BLÅTT TIL LYST
3-4 små glass
Blåbærmousse:
Blåbær,
så mange som du finner
Sukker etter behov
1 dl fløte
1 ark gelatin
Nøttebunn:
100 g skoldede, malte mandler
50 g sukker
1 egghvite.
Blåbær
Spar noen blåbær til å fylle i bunnen av glasset. Mos/miks resten av blåbærene med sukker til passe søte. Legg gelatinen i vann 5 minutter. Pisk fløten til krem. Vend inn de knuste blåbærene med en slikkepotte. Spar litt til å legge på toppen.
Kryst vannet ut av gelatinen. Smelt i mikro eller med bittelitt vann i en kjele. Avkjøl noe og bland i blåbærkremen. Sett denne i kjøleskap til den begynner å stivne litt.
Miks mandler og sukker og bland inn eggehvite til det henger sammen. Bre røren ut på et bakepapir og stek på 200 grader i 12-15 minutter til gylden. Avkjøl.
Legg noen blåbær i bunnen av glasset, dekk med et lag kake (bruk glasset til å trykke ut passende biter). Legg ove mousse og dekk blåbærmos eller blåbærsyltetøy. La stivne i kjøleskapet.

3 kommentarer:

Kjersti til hverdags sa...

Denne er super for oss som elsker blåbær og har massevis i fryseren! Tusen takk skal du ha.

pepperkverna sa...

Hei Kjersti,
OI så heldig du er som har fryseren full av blåbær!!!Da får vi sikkert se noen gode blåbæroppskrifter hos deg i løpet av høsten? Hege

Salatbolla sa...

Hei, dette ser fristende deilig ut! :)

Blog Widget by LinkWithin