Blogglisten

mandag 6. september 2010

Et sommerminne

I dag er det hjemmekontor, med regnskap, rydding av bilag og annet forefallende kontorarbeid. Huff og huff! Du vet det arbeidet som utsettes og utsettes......helt til siste frist. For det er jo så mye annet hyggelig å fylle tiden med.

For eksempel opplasting av sommerferiens mange foto. Et gjensyn med herlige late dager. Lange lunsjer, gode dufter og vakre farger. Solens spill gjennom løvverket en tidlig morgenstund.

Landskap med fullastede vinranker, bugnende frukttrær og blomstrende lavendelåkre. Hvor bier, humler og nydelige sommerfugler henter sin nektar.

Og smaken av rene råvarer. Somrene i Provence er ikke tiden for de store middagene. Da velger vi heller retter som passer i varmen, er enkle å tilberede; for ingen har lyst til å stå lenge på kjøkkenet på slike dager. Og alltid blir det bra.

Fordi råvarene er av første klasse. Flotte grønnsaker, tomater fulle av smak, urter som får hente sin kraft fra solen. Her trenger man ikke være superkokk, naturen sørger for smaken.


I dag vil jeg dele et lite sommerminne: som passer fint både til forrett, som lunsj eller en liten kveldsrett:

SOMMERMINNE FRA PROVENCE

Fersk Mozarella av bøffelmelk
Små runde auberginer
(hvis du ikke finner det,
kan du bruke en vanlig)
Tomater med masse smak

Basilikum/persilleolje:
Oppskrift finner du
her Nykvernet pepper

Til pynt:
Ringer av vårløk eller purre

En kvist frisk basilikum

Grønnsakshandleren på "hjørnet mitt" her i Oslo har fine små runde auberginer. Får du ikke tak i disse bruker du en vanlig aubergin.

Del auberginen to på langs, salte og pepre litt og legg med snittflaten ned i ildfast fat med litt olje i. Bak i ovnen på 180 grader til den er mør. La avkjøle.

Og så er det bare å legge opp, gode tomater, en halv aubergin eller en god tykk skive, topp med en halv bøffelmozarella, ringle over urteolje, litt pynt og et skikkelig drag med pepperkverna!

Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin