Blogglisten

mandag 10. august 2009

Og så er den over for denne gang.

Nå er den slutt. Den deilige lange ferien. Etter nesten fire uker med sol, varme og fløyelsmørk stjernehimmel er vi tilbake i hverdagen.

Tidlige morgener med frokost ved et stille Middelhav. Varme, mørke kvelder med god mat i egen hage. Gresshopper som sørget for musikken.

Padletur på vakre Sorgues, elven som kommer fra den underjordiske kilden fra Fontaine de Vaucluse. Og som flyter så ren og stille i vakkert grønt landskap.

Vi har sett teaterfestivalen i Avignon. Som arrangeres hvert år i juli. Med hundretalls av forestillinger. Balansekunstnere, sjonglører, sangere, musikere, skuespillere tar alle del i et gatens teater som bringer glede til forbipasserende.
Vi har betraktet livet i små hyggelige landsbyer, og opplevd storbyens travelhet. Spist god mat, fantastisk mat, kjedelig mat, smakfull mat. Aperitiff i Aix-en-Provence. Middag i Montpellier.

Drukket hvitvin fra Cassis og Bandol, rødvin fra Luberon, St.Chinian og Gigondas.

Gjort fine funn på lokale loppemarkeder. Lyttet til vakker strykerkonsert i gammelt kloster og danset til Abba konsert i Cassis. Og heiet frem Tour de France syklistene opp mot Mont Ventoux.Handlet på markeder og hos fiskehandleren. Den lokale slakteren har fått mange besøk, olivenmannen og ostehandleren likeså.

Inntatt vår daglige frokostkaffe på landsbyens kafè, hentet fersk baguette hos bakeren og spist lunsj i haven.Badet, svømt og snorklet på La Côte Bleue.
Og laget aprikosmarmelade. Med nyhøstede aprikoser fra eget tre.

Her kommer alle tiders marmelade oppskrift.
Og har dere ikke aprikostre i hagen kan man jo kjøpe en kilo i butikken……

APRIKOSMARMELADE

1,1 kg aprikoser
550 g sukker
Saft og steiner av 2 sitroner
2 vaniljestenger
Evt. litt vann

Vask og del aprikosene i to og ta ut steinene. Press saften av sitronene og ha i en stor kjele. Del og skrap vaniljestengene og ha både stenger og frø i sukkerblandingen. Kok opp sukker og sitronsaft til det løser seg opp, og du kan forme små perler av væsken. (105 på sukkertermometer).

Nyhøstede aprikoser er saftigere enn de du får kjøpt her hjemme. Så kanskje du må ha litt vann i.

Pakk sitronsteinene i gasbind. Ha aprikoser og sitronsteinene i sukkerblandingen. Kok 10 minutter, før du tar blandingen av varmen. Avkjøl og la stå og godgjøre seg i noen timer, 5-6 er passe.
Ta opp frukten og miks lett med stavmikser eller mos med gaffel. Imens koker du inn saften til sirup. Er det for mye væske tar du av litt. Nydelig saus til dessert, for eksempel over vaniljeis.

Ha i aprikosene og kok 10-15 minutter. Ha over på rene glass, og putt gjerne i vaniljestengene.

16 kommentarer:

Millas hem sa...

Vilka bilder!

Ser helt fantastiskt vackert ut på de platserna!

Kram Camilla

Magdalena sa...

herlige cassis,- Onsdagsmarked med grønnsaker og ost mmm e
vi ferierer hvert år mellom marseille og toulon,- drar 0m to -tre uker,- bare ikke influensaen stanser oss...
nydelige bilder du viser... tror veldig på en vellykket tur!
klem, magny**'

pepperkverna sa...

Til Camilla i MIllas hem,
ja, det er steder vi har hjertet vårt i!

Til Magny, god tur! Skulle ønske det var meg! Lengter allerede tlibake. Vi holder til litt lenger opp i landet, ved Luberonfjellene. Men er ofte på besøk ved kysten. GOD TUR!!!

Klem Hege

Ingvild sa...

Åhh, for en fantastisk ferie:)

Jeg er veldig fristet til å prøve ut marmeladeoppskriften din. Kanskje den vil funke på plommer også? Verdt ett forsøk er det iallfall med to bugnende trær i hagen :)

Klem Ingvild

pepperkverna sa...

Til Ingvild, ja ferie er deilig!
Tror sikkert oppskriften kaqn brukes til plommer og. SÅ heldig du er som har plommetrær. Da kan det bli mange gode desserter! Hege

Carina Dale sa...

For en drømmeferie og for en fantastisk inspirerende matblogg!!

Trine ;) sa...

Det ser ut som om dere har hatt en fin og innholdsrik ferie - i vakre omgivelser! Gleder meg til å lese mer om dine matopplevelser fra oppholdet!
Trine ;)

svein`s kone sa...

Takk for omtanken, han har det mye bedre nå. Det går heldigvis raskt over for de små, selv om det er ille mens det står på:) For en fantastisk ferie dere har hatt! Høres jo helt herlig ut. Har dere eget hus der? Aprikos fra egen hage, så deilig æ:) Klem fra Line..

pepperkverna sa...

TLI My Wonderworld, takk for hyggelige ord.

Tio Trine, ja ferien var herlig. Bare synd at tiden løper så fort...Og vi fikk da none gode matopplevelser, som nok kommer etterhvert.

Tli Line, fint å høre at det går bra med tassen. Ja, vi har een liten, gammel og skakk "steinrøys" I Luberon området. SOm er en vakker og levende del av Provence! Med mye god mat!

Hege

Anonym sa...

Det så helt fantastisk ut!!! :) Fine bilder og minner å bli inspirert av!

Ida sa...

Dere har med andre ord hatt en helt fantastisk ferie!
Du har en super blogg! Veldig fornøyd med oppskriftene dine! :) Absolutt en av de bedre.

pepperkverna sa...

Til Karina og Ida,
takk for hyggelige kommentarer.
Hege

Claramaja sa...

Hej vad härligt frankrike dit har vi tänkt bila till :) Tack för ditt besök hos mig. Vilken fin sida du har, jag älskar oxå mat men massa annat oxå. Jag lägger till en länk till dig hos mig Tjing Camilla

pepperkverna sa...

Hei Claramaja, Frankrike er herlig. OG biltur er topp, stoppe der man vil, bli så lenge man vil, oppdage nye steder. OG alle de herlige hotellene...... Det blir sikkert en fantastisk tur! Takk for hyggelig hilsen. KJempehyggelig med linke.
Hege

Lappesola sa...

Åhh...jeg blir helt dårlig av å se på alle bildene fra mitt favorittsted på jord: Vaucluse.

Hilsen Sol

pepperkverna sa...

Til Lappesola, den følelsen deler vi. Kanskje vi sees der? Hege

Blog Widget by LinkWithin