Blogglisten

lørdag 18. april 2009

Smått, sunt og godt

Etter et Provencebesøk er det alltid en nedtur å gå å handle inn mat her hjemme. Med tanken de gode lokale slaktere, ostehandlere, bakere og utvalget av dagsferske grønsaker i Provence, er ikke fredagsbesøket på den lokale Menybutikken det store høydepunkt.

Ikke helt sammenlignbart med franske supermarkeder. Der bugner diskene av patèer, pølser ost og salater. Flotte grønnsaker. Og et utvalg i kjøttdiskene du knapt kan forestille deg. Kanin, vaktler, and, lam, kalv, storfekjøtt i alle varianter,kalkun, spegris, kidd, kyllinger av ymse størrelser, innmat, filetkjøtt, grytekjøtt, du får det hele.

Så jeg prøver å forlenge den "franske følelsen" noen dager med å servere små franske appetittvekkere. Dette er en av de tingene jeg liker så godt i Middelhavskjøkkenet. Bruken av grønsaker og oliven som snacks. Det smaker og gjør godt!


I dag prøver jeg en purè av auberginer. Den kan lages på mange måter, jeg synes denne blir fin.

"Caviar d`aubergines"

Auberginer etter behov
Noen fedd fersk hvitløk
God olivenolje
Kernet sort pepper
Evt. litt sitron

Skjær endestykkene av auberginene og del de i to på langs. Skjør 3-4 innsnitt i hver halvdel på den snittede siden. Skrell og skjær hvert hvitløksfedd i 4-6 "båter". Stikk en hvitløksbit i hvert innsnitt i auberginene. Legg auberginen på et stykke alufolie og hell over litt god olivenolje. Pakk folien sammen og bak i ovnen på 170 grader en times tid. Skrap den myke aubergineinnmaten ut med en skje, ta evt,. med litt av skallet for å få en fin farge. Mos godt med gaffel eller hurtigmikser hvis du ønsker en glatt konsistens. La hvitløken moses med. Smak til med nykvernet pepper og evt sitron hvis du ønsker.

Server på skiver av fersk eller toastet baguett som en liten apetittvekker.Eller med salat til som forrett. Smaker også godt som tilbehør stekt eller grillet kjøtt.

7 kommentarer:

Maria ( Idekroken ) sa...

Åh så flott innlegg. Nydelige bilder ;)
Klem Maria fra Idekroken

pepperkverna sa...

Tusen takk for hyggelig hilsen Maria. Ha en fin uke! Hege

Garance sa...

Hejsan Hege ,
har precis kommit Hem fra Italien , skriver till dig i morgon
Tack för ditt mail !!!
Garance

Monica sa...

jeg er helt enig med deg. Små apetittvekkere fra middelhavet er virkelig livsnytelse for meg. Enkelt å lage og det smaker fortreffelig, og gir det lille ekstra man trenger i kalde Norge:)

Anonym sa...

Hei Hege!

jeg skylder deg en oversikt over spisesteder i Brussel, du bør vel få noe tips FØR dere drar og ikke etter :) Har du en e-post adresse jeg kan nå deg på, eller hvor foretrekker du listen over deilige steder?

pepperkverna sa...

Hei Janne Marijke, Brusselske lekkerbiskener mottas med stor takk! Send gjerne til hege@ordsmia.no Så snilt av deg å huske på dette! Hege

Rachel sa...

Nam, dette så veldig godt ut. Fikk lyst til å ta turen til Frankrike :-)
Dette er en farlig blogg for meg, får veldig lyst på mat!

Hilsen Rachel

Blog Widget by LinkWithin