Blogglisten

onsdag 15. april 2009

Tilbake til virkeligheten

Og så er påsken over. I dag er det jobb og skole for store og små. Etter deilige dager i Paris og Provence er det litt tyngre enn vanlig å starte uken. Men heldigvis er det glimt av sol utenfor vinduet. I nabolagets gater feies våren inn. Der er kostebilene i full gang med vårrengjøringen.Vi har kost oss som katten, med lange slappe dager, med god mat og god vin. Med utelunsjer i sol og varme og museumsbesøk i regnvær.


Regnskyene farget påskesøndagen grå i Provence. Og vi dro på skattejakt i gammelt slott. Chateau La Barben, et av Provences best bevarte middelalderslott, inviterte store og små til guidet tur og skattejakt. Høydepunktet for B. var når ridder-guiden tok oss med på besøk i slottets underetasje. Kasjotter, celler for dødsdømte og våpenrommet ble spennende møter for en gutt med fantasien i orden.

Mye god mat har det blitt, det dukker nok opp litt her etterhvert.

I går rakk vi frokost på kafèen og en lynrask innkjøpsrunde på det lokale marked før vi satte kursen nordover. Med 24 grader i skyggen fristet en deilig lunsj i strandkanten ved Nice mer enn flykapteinens hyggelige hilsen. " Velkommen ombord på denne SASflyvning til Gardermoen. Der er det 6 grader og regn......."

Men som våre franske venner sier: "Il faut partir pour revenir", man må dra for å komme tilbake......

Og som B. sa når vi landet, " mamma, å komme hjem er også en del av ferien." Og han har vel rett.


Og etter utpakking kunne vi nyte ferske asparges medbrakt fra Provence.

ASPARGES MED MOUSSELINESAUS

Asparges, 6 pr person

2 egge-
plommer
170 g smør
1 dl fløte
saft av ½ sitron
salt og hvit pepper


Skrell det nederste av aspargesen hvis den er trevlete, knekk av den nederste delen der den brister naturlig, og kok møre med salt og litt sukker i vannet. Sukkeret får frem søtsmaken i aspargesen. Den norske aspargesen som kommer i begynnelsen av juni, trenger bare noen få minutters koking, 3-4 minutter holder.

Ha eggeplommene med 1 skje kaldt vann i en bolle over vannbad. Pisk til kremet (pass på varmen). Rør inn smør i biter. Smak til med sitron, salt og pepper. Pisk fløten til lett stivnet krem. Rør krem inn i sausen og server umiddelbart.


Et glass hvitvin er obligatorisk tilbehør.

5 kommentarer:

Lenemora sa...

Vann i munnen!

pepperkverna sa...

Til Lenemora, aparges er jo så godt! Hege

Maliva`s verden sa...

Takk for reisebrevet...jeg får ikke mindre lyst til å reise nedover igjen etter dette....Får nøye meg med oppskriftene dine så lenge....Alltid masse spennende hos deg....

pepperkverna sa...

Til Maliva, ja vi får prøve å være litt "franske" her hjemme! Hege

Anonym sa...

Sikke da en flot kat og det ser ud til at den nyder det :-)

De asparges ser super lækre ud.....

Mange hilsner
Birthe

Blog Widget by LinkWithin