Blogglisten

onsdag 6. juli 2011

Sommertorsk

Stor var skuffelsen forrige dagen, da jeg oppdaget at min favorittfiskhandler på Aker Brygge har tatt ferie og stengt butikken til over sommerferien. Ingen fisk å få. Men fisk sto på ønskelisten så vi gjorde en innsats for å sikre fersk fangst til kveldens fiskemiddag.

Den skulle få følge av norsk blomkål som i disse dager begynner å komme på markedet. Den er nok ikke oppvokst i friuft og sol denne blomkålen, men er allikevel fristende. Hvit og vakker mot de grønne bladene.og flott følge både til fisk og kjøtt.

Ica på Aker Brygge var nærmeste alternativ. Men huff og huff. Den fiskedisken bugnet ikke av ferske varer, fisken så sliten og slapp og ganske så trist ut. Den fristet hverken liten eller stor.


Løsningen ble vakumpakket fersk torsk fra Strøm. Behandlet og pakket etter samme prinsipp som Salmalaksen. Det var første gang vi prøvde denne, og med nypakket fisk ble vi behagelig overrasket. Kvaliteten var flott, fisken var fast og fin. Og resultatet ble riktig så lekkert og smakfullt.


SOMMERTORSK FRA STRØM
MED BLOMKÅL I TO VARIANTER
OG SÅ LITT NYPOTETER DA.....

Torskefilet fra Strøm

Servert med:


Blomkålpurè:
Fersk blomkål
Litt olivenolje
1-2 ss ceme fraiche
Revet fersk parmesan
Litt sitron
Salt og nykvernet hvit pepper

Marinert rå blomkål:
Buketter av rå blomkål
Litt god olivenolje
Litt presset sitron
Salt og nykvernet pepper


Olivensaus:
Sorte oliven grovhakket
Finhakket fersk hvitløk
God olivenolje


Små. søte cherrytomater, flådde


Potetbåter, ovnstekt i olje, med timian


Kjørvel til pynt


Bland sammen ingrediensene til olivensausen, smak til og la stå og trekke.

Del noen rå blomkålbuketter i to. Legg snittflaten på mandolin/eller "skjærerern" på rivjernet og skjær tynne, tynne "trær". Bland sammen olje, sitron og salt og pepper og la de rå blomkåltrærne trekke i blandingen.

Del en blomkål i buketter og som kokes møre i saltet vann. Spar på litt av kokevannet og mos blomkålen med olje og creme fraiche, spe evt. med litt kokevann. Rør inn parmesan og smak til med salt og pepper.


Del potetene i båter, vend i olje og krydre med salt, pepper og fersk timian. Stek i ovnen på 210 grader i ca 30 minutter.


Lag et lite snitt i toppen av tomatene, legg de 30 sekunder i kokende vann, så direkte over i kaldt vann. Fjern skall og frø og del tomatene i to.

Salte og pepre og pensle torskefileten lett med olje og grill i panne eller på grill.

Server med blomkålpurè og topp den med råmarinerte blomkåltrær.

Ingen kommentarer:

Blog Widget by LinkWithin