Blogglisten

tirsdag 28. juni 2011

Nytt på menyen

Jeg har lenge hatt en avtale med fennikel. Om et lite sommertreff. Fennikel og jeg har opp gjennom årene hatt små smakfulle "rendez-vous". Noen ganger helt rå og kalde, bare med en liten skvett olivenolje og en tvist av sitron som selskap, andre møter har vært varme og krydrede. Alltid har møtene våre vært en hyggelig opplevelse, som frister til gjentagelse.

Men akk. Så glemmer jeg min gode venn fennikel for en stund. For fennikel er lett å glemme, beskjeden som den er av utseeende. Og litt bortgjemt i grønnsaksdisken. Men det den mangler i utseende, tar den kraftig igjen i smak. Som er sterk, nesten litt lakrisaktig, men allikevel delikat.


Utmerket som tilbehør til fisk og fjærkre. Og med sin spesielle smak passer den også godt til grillet kjøtt. Sleng gjerne tynne skiver på grillen, etter at du har penslet skivene med olje, grill lett og server med litt salt på toppen.


Eller putt den i pai, som denne smaksrike lune skinkepaien til kveldskosen.


LUNT KVELDSMØTE MED FENNIKEL


1 ferdig paideig av butterdeig,

eller 2 plater frossen butterdeig som får tine.


1/2-1 fennikel avhengig av størrelse

Litt sitron og salt i kokevann


Romslig med kokt skinke


Hvit saus av:

2 1/2 dl melk

1-2 ss mel

25 g smør

100 g revet parmesan

1 sammenvispet egg

Salt og pepper


Litt av det grønne på fennikelen


Kjevle butterdeigplatene sammen, kle en paiform med deigen. Prikle deigen med gaffel og sett den kaldt en halvtimes tid.


Skrell det ytterste laget av fennikelen med en potetskreller. Del den i tynne skiver som kokes 5 minutter i lettsaltet vann med litt sitron i. La renne godt av, tørk.


Kok en tykk hvit saus, tilsett parmesan, men spar noe til å drysse over toppen, rør inn et sammenvispet egg og smak til.


Dekk bunnen med skiver av en god kokt skinke, legg gjerne 2-3 lag, greit å brette skivene dobbelt. Dekk med hvit saus, og topp med fennikel. Finhakk det grønne på fennikelen og dryss over.


Stek på 200 grader i 30-35 minutter, dryss over resten av parmesanen når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Blir kantene for mye stekt, dekker du disse med litt aluminimumsfolie.


Gi paien en runde med pepperkverna før du serverer den. Gjerne med en salat til.

3 kommentarer:

Hobbymegher sa...

Det så helt nydelig ut!! :D

Saladmaster helt vilt sa...

Dette må jeg prøve:)

[kjøkkentjeneste] sa...

Hei

Ina fra Mat på bordet og jeg har startet Matbloggsentralen, en samling med blant annet matbloggere. Dersom du har lyst til å bli medlem, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar i det første innlegget vårt eller sende en epost til kjoekkentjeneste@gmail.com.

http://matbloggsentralen.blogspot.com/

Blog Widget by LinkWithin