

Eller putt den i pai, som denne smaksrike lune skinkepaien til kveldskosen.
LUNT KVELDSMØTE MED FENNIKEL
eller 2 plater frossen butterdeig som får tine.
1/2-1 fennikel avhengig av størrelse
Litt sitron og salt i kokevann
Romslig med kokt skinke
Hvit saus av:
2 1/2 dl melk
1-2 ss mel
25 g smør
100 g revet parmesan
1 sammenvispet egg
Salt og pepper
Litt av det grønne på fennikelen
Kjevle butterdeigplatene sammen, kle en paiform med deigen. Prikle deigen med gaffel og sett den kaldt en halvtimes tid.
Skrell det ytterste laget av fennikelen med en potetskreller. Del den i tynne skiver som kokes 5 minutter i lettsaltet vann med litt sitron i. La renne godt av, tørk.
Kok en tykk hvit saus, tilsett parmesan, men spar noe til å drysse over toppen, rør inn et sammenvispet egg og smak til.
Dekk bunnen med skiver av en god kokt skinke, legg gjerne 2-3 lag, greit å brette skivene dobbelt. Dekk med hvit saus, og topp med fennikel. Finhakk det grønne på fennikelen og dryss over.
Stek på 200 grader i 30-35 minutter, dryss over resten av parmesanen når det gjenstår 10 minutter av steketiden. Blir kantene for mye stekt, dekker du disse med litt aluminimumsfolie.
Gi paien en runde med pepperkverna før du serverer den. Gjerne med en salat til.
3 kommentarer:
Det så helt nydelig ut!! :D
Dette må jeg prøve:)
Hei
Ina fra Mat på bordet og jeg har startet Matbloggsentralen, en samling med blant annet matbloggere. Dersom du har lyst til å bli medlem, er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar i det første innlegget vårt eller sende en epost til kjoekkentjeneste@gmail.com.
http://matbloggsentralen.blogspot.com/
Legg inn en kommentar