Blogglisten

torsdag 10. mars 2011

Litt luksus i hverdagen

En enkel utgave av en luksusdessert ble fortært med stor glede en vanlig hvverdag. Husets yngste beboer er en dessertgourmet. Og synes at vi altfor sjelden har dessert på bordet.

Som oftest er desserter forbeholdt helgene. I hverdagene blir det som regel servert frukt eller smoothie til dessert. Men så er det det med morshjertet da. For enkelte dager er tøffere enn andre. For store og små.

Og da kan en god dessert være på sin plass.

EN KURV MED SMAK


Sorbet:

1 pakke frosne blåbær
1 dl vann
1 dl sukker

Sitronsaft

1 eggehvite

Hasselnøttkurv:
100 g ristede hasselnøtter
(uten skall)

100 g sukker

100 g smør

2 ss fløte

2 ss mel

Hakk hasselnøttene ganske fint, men det skal ikke være pulver. Smelt smør til kokepunktet, rør inn sukker og la alt smelte. Rør inn nøtter, mel og fløte. Legg topper av røren på en bakepapirkledd plate. Jevn litt ut med en skje. Røren flyter ut under steking.

Stek på 180 grader i 10-15 minutter til de er passe gyldne. Ta ut og la stå på brettet et lite øyeblikk før du henger flarnen over kopp eller glass for å lage kurv. Den stivner når den avkjøles.

TIn blåbær og miks til purè med stavmikser. Kok opp sukker og vann til alt er oppløst. Avkjøl og bland med blåbær, smak til sitronsaft. Pisk eggehvite halvstiv og bland inn. Kjør blandingen i ismaskin. Har du ikke ismaskin setter du blandingen i fryseren. Ta den ut og rør opp med jevne mellomrom.

Legg en kule sorbet i hver kurv, riv over hvit sjokolade.

5 kommentarer:

marits provence sa...

Hei Hege!
For en herlig dessert. Din sønn er heldig som har en mor som lager slik luksus. Det er alltid inspirerende å titte inn hos deg. Tenkte jeg skulle prøve meg på din fredagstorsk med rødvinsvennlig tilbehør idag... Den ser utrolig fristende ut.
God helg!
Klem fra Marit

Anonym sa...

Jeg liker bloggen din veldig godt! :) Hvor mange kurver blir det av denne oppskriften? Ser lekkert ut. God helg! Hilsen Astrid

En rosa fugl sa...

Blåbær er skikkelig godt:) Fin dessert:)

Glede sa...

Hei! Første gang jeg er her.. Blogger endel om mat selv også, men også om interiør, så titter mest på interiørblogger. Her følte jeg meg hjemme tvert, legger deg til på lista mi. God lørdag! :)

pepperkverna sa...

Takk for hyggelige kommentarer til dere alle.
Astrid, dette ble 5 kurver av god størrelse. Noen ganger lager jeg små kurver, f.eks over en espressokopp e.l.. Fyller med sjokomousse, jordbærmousse e.l. SKikkelig lekkert! Hege

Blog Widget by LinkWithin