Blogglisten

søndag 28. mars 2010

I all enkelhet

Fredag er dagen for enkel mat. Enkel og velsmakende. Etter en travel uke er fredagskvelden et etterlengtet høydepunkt. Da har ingen av oss lyst til å tilbringe lang tid bak grytene. Men god mat vil vi ha! Og aller helst skal den spasere inn i stuen av seg selv......


Da gjelder det å være kreativ på latskapens vegne. Finne retter som krever et minimum av kjøkkentid. Men som allikevel er fristende og smakfulle.

Og siden det å være lat ligger naturlig for meg, er jeg en kløpper i å finne enkle løsninger. Hemmeligheten bak det er å bruke råvarer av super kvalitet. Da blir selv de enkleste løsninger fantastiske.

Som denne røkelaksen jeg kjøpte hos fiskehandler Thomas på Tjuholmen Sjømagasin. Helt enkelt servert. 7 minutters kjøkkentid.......En rett perfekt for fredagskvelden, eller som forrett i et stor selskap.

Til denne FREDAGSKOS FOR DEN LATE, trenger du

Røkelaks av ypperste klasse
Fløte
Gressløk
Sitron
Nykvernet hvit pepper.


Pisk fløten stiv til krem, bland inn mengder av finhakket gressløk, smak til med presset sitron og rikelig med nykvernet hvit pepper.


Legg opp og server med toast. I glasset hadde vi en god Sancerre.

7 kommentarer:

Janna sa...

Tusen takk selv for hyggelig kommentar på bloggen min. Jeg elsker selv å lage mat - det er derfor vi har investert i en Ilve-ovn, og det er derfor jeg synes din blogg er så inspirerende og "annerledes". Ikke minst gjør alle de flotte bildene dine sitt til at du oppnår det som sikkert er intensjonen: Å mane- og inspirere til mtatglede, og å lage god mat, og kanskje like viktig: å kose seg på kjøkkenet mens man gjør det. Dette klarer du virkelig. Så: derfor er du en av mine favoritter! Ha en fin Palmesøndag. Vi snakkes :-)

Mvh
Janna

Lykkelita sa...

For en fantastisk blogg!!
Jeg linker til deg for å få inspirasjon til mange gode nytelser i form av oppskriftene dine!
God påske. Hilsen fra Elisabeth

Marit sa...

Ta en tur innom bloggen min så er det en overraskelse til deg :)
Hilsen Marit

May-Bente sa...

Nyt helga du, det er lov å være lat:=)
Nydelig fredagsrett, det der!!

Ha en flott påske, klem fra meg:=)

pepperkverna sa...

Janna, takk for de hyggelige ordene. Ja, jeg deler gjerne matglde med andre. Jeg og elsker å lage mat, på kjøkkenet kan man være kreativ og gjøre noe annet enn det man gjør i jobb. Og ikke minst synes jeg det er viktig å ta med ungene på kjøkkenet, og å lære dem å like og glede seg over god mat. Ikke minst det sosiale aspektet ved å dele matgledene..... God påske til deg og dine!


TIL Lykkelita, Takk for koselig kommentar. OG for link! OG god påske til deg og!
Marit, tusen, tusen takk! Det var kjempehyggelig!Og riktig god påske!

May-Bente, takk for det. Helt enig, latskap er sunt! God påske til deg og!

Hege

Synnøve. sa...

Dette såg godt ut. Det der med pisket krem til lax har eg ikke prövd för. Det må testes.

Klems Synnöve.

pepperkverna sa...

Hei Synnøve, joda krem er helt utmerket følge til laks. Blir lettere enn rømme og kan smaksette med litt av hvert. God påske tl deg og!
Hege

Blog Widget by LinkWithin