Blogglisten

torsdag 11. februar 2010

En enkel fiskemiddag til hverdags

Fisk er favoritt og ofte på middagsbordet her i heimen. Og det er stadig nye variasjoner som serveres. I går ble denne torsken prøvd ut. Etter mmm-ingen rundt bordet å dømme, kommer den nok tilbake på menyen ved en senere anledning.


Vil du ha en rask hverdagsmiddag er denne enkel og god. Med litt forberedelser dagen før, tar det ikke så lang tid å gjøre den ferdig. Mandelpotetene var til overs fra dagen før, ferdig kokte og skrelte. Og paneringen kan du lage ferdig på forhånd og oppbevare i kjøleskap. Den passer også fint til kylling. Jeg brukte torsk, men man kan da sagtens bruke annen hvit fisk og.

Når du skal panere fisk, er det greit å la fisken ligge utpakket på benken et kvarters tid. Da forsvinner noe av fuktigheten og paneringen fester seg bedre. Evt. kan du drysse litt salt på som du lar ligge noen minutter før du tørker av.

SPRØ TORSK PÅ GULROTSENG
Til 3

Torskefilet

Gulerøtter
Ferdig kokte mandlpoteter
Broccoli
Smør

Saus
2 dl kavlekraft
2 ts hermetisk grønn pepper
Hakket, fersk timian
1 sjalottløk, finhakket
Smør

Panering
50-100 g skoldede mandler
100 g revet, fersk parmesan
Frisk timian.

Kjør alt til paneringen til fint pulver i hurtigmikser.

Del fisken i passe biter, salte, pepre og legg i ildfast fat. Dekk hver fiskebit med panering, ringle over litt olivenolje og stek i ovn på 225 grader i ca 10 minutter. La den får et par-tre minutter under grill slik at paneringen blir gylden og sprø.

Imens koker du inn kalvekraft med pepper, timian, og løk, reduser til halvparten og vel så det. Sil av og rør inn biter med smør til sausen er som du vil ha den.

Gulerøttene deles i staver og kokes møre i smør/vannblanding. Potene stekes gyldne i smør. Kok opp litt broccoli. Og der er det klart.

12 kommentarer:

Synnøve. sa...

takk for det.
Man trenger litt goe oppskrifter på på fisk.
Skal pröves.
Klems.
Synnöve.

pepperkverna sa...

Hei Synnøve, ja det er greit å variere fisken litt. Hege

Dorthe sa...

Så mye godt det er her:) hmmmm kan vist få mage tips her:)

n o r d i n g å r d e n sa...

Mmmm detta lät som ngt helt annat än vardagsmat, så gott! Och de "chokladdrinkarna" nedan, ja va gott!!!!! Trevlig helg! Mari.

NL sa...

Takk for at du deler slike kjekke hverdagsoppskrifter. Denne skal opp på ukesmenyen for neste uke hos oss ;) NL

Anonym sa...

Fin blogg med goda recept och snygga bilder. Din torskrätt tar jag med mig till veckans matlagning.

Hade/ Mimmi

hillevi sa...

Hej! Detta såg deiligt ut :-) Ha en fin lördag blogger.....

Unknown sa...

Detta skall jag laga en dag :-)Men i kväll blir det inte rum för en rätt till...blir nog med 5 retters ..ha en fin lördag.Hillevi

Familien i Fjellborg sa...

Hei hei..
Oppdaget bloggen din idag via via.. utrolig mye godt du viser på siden din. Her vil jeg titte innom igjen. hilsen Anita s

pepperkverna sa...

Hei alle sammeN! Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Gode hilsener fra dere inspirer alltid! Hege

Anonym sa...

Fin blogg!
Jeg er muligens et år på etterskudd, men en god torskeoppskrift fortjener en kommentar. Denne så riktig god ut! Torsken krever jo egentlig ikke så mye tilbehør. Den står fint på egne bein (pun unintended...) med sin kraftige, men samtidig milde smak.

Jeg blir alltid så lett til sinns når jeg har spist torsk. Og til dere som sverger til rødvin til torsk: prøv en Nøgne Ø Wit eller en Nøgne Ø Pale Ale. En torskemiddag vil aldri bli den samme uten!

pepperkverna sa...

Takk til deg kjempetorsken for hyggelige ord og spennende anbefaling! Det skal så menn prøves ved første og ganske raske anledning. Her i huset er vi torskelskere alle som en. Hege

Blog Widget by LinkWithin