Blogglisten

mandag 17. september 2012

PEPPERKVERNA ER TILBAKE PÅ KJØKKENET!


Pepperkverna er så smått tilbake etter en lang pause fra blogging om hjemmelige
kulinariske utskeielser.   Nå er det jo ikke sånn at det ikke har vært kokt og braisert på kjøkkenet vårt, vi har da spist både godt og mye.  Men det er det med den tiden som ikke alltid strekker til alt man skulle ønske.

Men nå er hodet såvidt over vannkanten og da er det tid for en liten dessert, et minne fra den varme provencalske sommeren. For lenge siden.


Som noen lesere vil vite er vi så heldige å ha en liten steinrøys i hjertet av Provence.  Der tilbringer vi så mye tid som mulig. Og spiser god mat både ute og hjemme.

I år har nabobyens beste restaurant blitt avlagt mange besøk.  På La Closerie i idylliske Ansouis spiser man godt i hyggelige omgivelser.  Her har maten både smak og finesse.  


Og etter lunsj kan man besøke byens stolhet, Chateau d`Ansouis, som har vært i familien Sabrans eie siden 1500-tallet og helt frem til våre dager.  Helt til en av arvingene sa stopp.  Slottet ble for få år siden solgt til en rik forretningsmann fra Marseille.  Men fremdeles kan man besøke slottet og det flotte hageanlegget. 

Men altså tilbake til maten.  Og desserten som brakte frem minnet om en annen dessert.  Fra den første sommeren i huset vårt her nede.  I en annen restaurant, i en annen liten landsby. Både eiere og kokk har skiftet flere ganger siden da, og kvaliteten har falt.  Men minnet om desserten er der ennå......

En enkel grateng laget med de fantastiske saftige nektariner og ferskner området kan by på.  Jeg er glad i enkle smaker og enkle retter, og denne er 

EN DESSERT JEG LIKER Å TENKE PÅ.....
Til 4 personer

4 nektariner
2 ss demerarasukker
1 ss usaltet smør

2 eggeplommer
1 dl presset appelsinjuice
3 ss melis
Frøene av 1/2 vaniljestang
Evt. litt likør, gjerne Napoleon Mandarine

Del nektarinene i båter.  Smelt smør i en panne og fres nektarinbåtene lett til de er halvmyke uten at de tar farge.  Strø over sukker, vend om og la stå på avslått plate.

Ha eggeplommer, juice og melis og vaniljefrøene i en kjele og varm opp på svak varme under omrøring. Smak evt. til med likør.

Du skal få en luftig og skummende saus.

Fordel nektarinbåtene på tallerkener som tåle varme, hell sausen over.  Gratiner under grill i ovn til gyllen.

Og så er den ferdig til å nytes som avslutning på et godt måltid.

9 kommentarer:

Janna sa...

Hyggelig å ha deg tilbake. Dette både så og "hørtes" deilig ut. Desserter basert på nektariner eller ferskener er en av mine favoritter, og denne skal absolutt prøves ved en høvelig anledning.

Ha en fin dag videre.

Bravo sa...

Hurra! Du har vært savnet :-)

Mona Kristin Kolberg sa...

Velkommen tilbake:)

pepperkverna sa...

Tusen takk for så hyggelige hilsener!
Hege

Anonym sa...

Endelig er du tilbake! Du har vært savnet!

Bianca / Little Scandinavian sa...

Oi, dette så godt ut! Så glad jeg fant bloggen din! Kommer til å følge med utover høsten!

Klem fra Bianca - Little Scandinavian i London

Anonym sa...

Velkommen tilbake, kjære Pepperkvern:) Hilsen Bollefrua

Ugla sa...

Så koselig at du er tilbake. Håper du får en flott høst med mye god mat.

Thea sa...

Endelig! Ser frem til høstens innlegg =)

Blog Widget by LinkWithin