Blogglisten

onsdag 26. oktober 2011

Go west for taste of east

Årets høstferie gikk rett vest. Til London. Noen dager i storbyens ståk, bråk og mangfold brakte mange opplevelser. Særlig for en førstereisgutt på 11. Med skyhøye forventninger. Og mange timer Harry Potter som forberedelse.

Turplanene var spikret og klare. Madame Tussaud skulle besøkes. Londons fantastiske Naturvitenskaplige museum sto på programmet, likeså naboen Museum of Science. Sherlock Holmes og Baker Street måtte avlegges visitt. Big Ben og Buckingham Palace skulle besees, også Tower var med på listen.

Aller øverst sto Hamleys, Londons berømte lekebutikk. Et paradis på 7 etasjer. Stappende fulle av leker, bamser, lego, duppeditter og elektrogadgets. Alt hva et 11-årig hjerte kan begjære.........Og magien slo til fra første stund. Da vi sen kveldstid tumlet ut av Paddington stasjon og rett inn i eventyret. Black cabs, to-etasjers busser og yrende folkeliv satte stemningen for resten av oppholdet.

Som ble en kosestund for hele familien. Mor fikk lurt inn et besøk på Harrods fantastiske Food Halls og en snartur til yndlingsbokhandleren "Books fos Cooks", en herlig liten bokhandel bare med kokebøker og en liten restaurant hvor maten fra bøkene serveres.

Junior fikk stjerner i øynene og cupcake i hånden når Hummingbird Bakery dukket opp på høyre side av gata. Da var lykken stor.

Og når kvelden ble tilbrakt i Sohos Chinatown i selskap med crispy Peking And og hoi sin saus,var det hele fullbrakt. Etter at B på 11 tilbrakte en uke av sommeren på kinesisk språkkurs i regi av Oslo sommerskole har nysgjerrigheten på alt kinesisk vært stor. Det var også gleden da gutten ble belønnet med et stooort smil og varme ord fra servitøren når bestillingen ble gjort på flytende kinesisk.

Men aller størst var det da ekornene i St. James park spiste nøtter fra hånden.............AND MED ØSTLIGE ANER


Andebryst
Sechuanpepper
Salt

Saus:
1-2 ss akasiehonning
2 ss presset limejuice
1 ss balsamico
1 ss oystersauce
1 ts tørket korianderfrø
2 stjerneanis
Smør


Tilbehør:
1 gulrot i juliennestrimler
1 persillerot i juliennestrimler

Dressing av:
Frisk bladpersille, hakket
2 ss god olivenolje
1 ss balsamico
1/2 ss limejuice
Salt og nykvernet hvit pepper

Tynne ringer av rå vårløk
Tynne strimler av persillerot til fritering

Kokt ris
Finhakket fersk hvitløk
Finhakket fersk rød chiliBegynn med å la juliennestrimlede grønnsaker ligge i isvann en times tid. Da blir de sprø og fine. La renne godt av før bruk. Vend i dressingen noen minutter før bruk.

Bland alle ingrediensene til sausen, utenom smøret.


Rut andebrystene og gni inn med salt og knust sechuanpepper. Stek i gryte 7-8 minutter på skinnsiden, hell av fettet, snu og stek 4-5 minutter. Steketid avhenger av tykkelse. Ta ut andebrystene, la hvile og kok ut av gryten med sausen. Kok inn til sausen tykner og rør inn kaldt smør i terninger til passe konsistens, og smak til. Legg andebrystet tilbake og snu lett rundt i sausen som ikke må koke.


Surr hvitløk og chili lett i olje i pannen, og rør inn den kokte risen. La bli gjennomvarm.

Friter persilleroten sprø i olje.

Skjær andebrystene i skiver, drypp over saus. Topp med tynne ringer av vårløk og fritert persillerot. Legg opp ris, topp med juliennestrimlede grønnsaker som er vendt i dressing.

3 kommentarer:

Anonym sa...

saa godt fortalt!!!
- jeg har et stort oenske om aa kunne faa samme reaksjon naar jeg endelig faar somlet meg til aa ta med meg min soenn til London - London var min hjemby i 1 aar og jeg har mange gode minner og mye aa vise fram - men det var aa ta seg tid og raad da..

pepperkverna sa...

Hei minimum, turen var en fin opplevelse, du får ta fram sparegrisen og begynne å spare........Hege

myfoodpassion sa...

Books for cooks også min favoritt.
Veldig hyggelig å spise lunsj der.
Kommer alltid hjem med mange nye kokebøker....

Blog Widget by LinkWithin